Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
400 g žuvies filė
1 nešviežia bandelė
1 l prieskoninių daržovių nuoviro
2 kiaušiniai
1 kietai virtas kiaušinis
2 šaukštai žaliųjų žirnelių
2 šaukštai želatinos
1 pomidoras
1 muskato riešutas
1 šaukštas sukapotų žalių petražolių
druskos
pipirų

Gaminimas:
Filė kartu su nešviežia (nemirkyta) bandele sumalti mėsmale.
Įmušti kiaušinius, suberti petražoles, prieskonius ir gerai išmaišyti.
Iš žuvies masės suformuoti kiaušinio dydžio rutulėlius, sudėti juos į pasūdytą verdantį prieskoninių daržovių nuovirą ir virti apie 25 min.
Po to išgriebti ir ataušinti.
Rutulėlius sudėti į pusdubenius arba dubenėlius.
Kiekvieną porciją papuošti žaliais žirneliais, kiaušinio bei pomidoro skiltelėmis ir petražolių lapeliais.
Želatiną suberti į nedidelį šalto vandens kiekį, o kai pabrinks, ištirpinti dviejose žuvies nuoviro stiklinėse ir užvirinti.
Nukelti nuovirą nuo ugnies, ataušinti, užpilti žuvį, įdėti į šaldytuvą, kad drebučiai sustingtų.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai