Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
ištrinti anketa,
honda crv,
minikraft,
vip,
vip atsisakymas,
nematomas dramblys,
roblox,
vulkaniniai,
okeanija,
car tar,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Liškiavos g., Kauno m., Kauno m. sav.,
Liucernų g., Kauno m., Kauno m. sav.,
Liucijanavos g., Kauno m., Kauno m. sav.,
Liūdesio al., Kauno m., Kauno m. sav.,
Liudvinavo g., Kauno m., Kauno m. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 1 kg gerų kvietinių miltų 625 ml drungno vandens 30 g šviežių mielių (arba 3 pakeliai po 7 g džiovintų mielių) 2 šaukštai cukraus 1 nubrauktas šaukštas druskos miltų
pabarstyti
Užtepui: 3 šaukštai sviesto (galima pilti ir alyvuogių aliejų) 4 skiltelės česnako 1 sauja šviežių čiobrelio lapelių (arba 2 šaukšteliai džiovinto) druskos šviežiai maltų pipirų šlakelis baltojo vyno acto
Gaminimas: Supilkite pusę miltų ant
švaraus paviršiaus ir viduryje padarykite didelį šulinį. Įpilkite į šulinį pusę vandens, paskui sudėkite mieles, cukrų ir druską, viską išmaišykite šakute. Nenugriaukite šulinio sienų, nes ištekės vanduo. Pamažu verskite miltus į vidurį, kol gausite standžią kaip košę tešlą. Paskui supilkite
likusį vandenį. Maišykite kol vėl pasidarys tešla, tada įmaišykite likusius miltus. Jei trūksta miltų tiesiog pridėkite papildomai. Tešlą minkykite 4 - 5 minutes, kol ji taps minkšta ir tampri. Tešlą apibarstykite miltais, uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir pastatykite kilti.
Tešlos turi padvigubėti. Kai tešla pakyla, pusę minutės ją pamaigykite. Padalinkite tešlą į 6 gabalėlius ir suformuokite norimo ilgio ir storio batonus. Sudėkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą, uždenkite ir palikite pusvalandžiui, kad pakiltų. Kai pakyla, aptepkite batonų
viršus česnakine tyre ir kepkite įkaitintoje iki 180 C orkaitėje kol parus.
Užtepui: į keptuvę sudėkite riebalus, įkaitinkite, sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, pakepinkite kol suminkštės, sudėkite čiobrelius, druską, pipirus, kepkite dar vieną minutę. Supilkite vyno actą ir trumpai
pakaitinkite. Atvėsinkite, pertrinkite per sietelį arba sutrinkite su smulkintuvu. Masę tepkite ant batonų. Su užteptais galima varijuoti visaip... Vietoj česnako dėti ančiuvius, svogūnus arba pomidorų pastą, žoleles ir prieskonius taip pat galima keisti. Vienu žodžiu, tai fantazijos reikalas.
|
|
|
|
|