Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Saujelė džiovintų voveraičių (galima ir kitokių grybų)
600 ml vandens
2 žirneliai kvepiančiųjų pipirų
lauro lapas
druskos
1 didelis svogūnas
aliejaus
0,5 šaukštelio cukraus
0,5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
0,5 šaukštelio tarkuoto juodo šokolado (šokoladu patiekale galima pakesti konijaką)
1 šaukštelis miltų
2 šaukštai skaldytų žirnių
petražolių lapelių
2 riekelės ruginės duonos
¼ silkės
kmynų

Gaminimas:
Voveraites užpilti vandeniu ir užmerkti 3 valandoms. Užvirinti ir virti 1 valandą. Baigiant virt sudėti pipirus, lauro lapą, druską ir pavirti dar 10 minučių. Žirnius užpilti vandeniu ir palaikyti 1 valandą. Perplauti. Svogūną supjaustyti žiedais. Sudėti į įkaitintą aliejų ir kepti 15 minučių. Sudėti cukrų, raudonėlį ir kepti kol taps rudi. Baigiant kept sudėti šokoladą, pakepinti, supilti miltus, gerai išmaišyti. Svogūnų masę supilti į verdantį sultinį, sudėti žirnius ir virti apie 0,5 valandos.

Ant duonos riekelių uždėti kubeliais supjaustytą silkę ir užbarstyti kmynus. Riekeles sudėti ant aliejumi pateptos skardelės ir kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje kol apskrus riekelės. Sriubą patiekti pabarsčius petražolių lapeliais su karštu silkiniu skrebučiu.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai