Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Grybai
Druska, 2.5 šaukšto
Cukrus, 3.5 šaukšto
Lauras, lapai, 2 vienetai
Gvazdikėliai, 5 vienetai
Juodieji pipirai, 5 vienetai
Kvapieji pipirai, 5 vienetai
Actas, 15 mililitrų

Gaminimas:
Grybai verdami 15-20 minučių pasūdytame vandenyje (0,5 šaukšto druskos litrui vandens). Po to išgriebiami ant rėčio, kad nuvarvėtų. Po to sudedami į švarius stiklainius (maždaug 2/3 stiklainio) ir užpilami išvirtu atvėsintu marinatu. Rekomenduojamas saldžiarūgštis marinatas, kuris jau daugelį metų vartojamas, grybai gerai laikosi, būna labai skanūs. Į litrą vandens dedama 2 šaukštus druskos, 3,5 šaukšto cukraus, 1-2 lauro lapelius, 5 gvazdikėlius, 5 juodus ir 5 kvapiuosius pipirus. Verdama 20-25 minutes. Baigiant virti įpilamas šaukštas acto esencijos (15 ml. ). Užpilti marinatu grybai kaitinami 30-40 minučių 100 C temperatūros vandenyje. Stiklainiai išimami ir sandariais uždaromi metaliniais dangteliais. Grybai išsilaiko iki metų net kambario temperatūroje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai