Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:
Ingredientai:
400 gr. išlukštentų karališkų krevečių
1 nedidelė cukinija (supjaustyti 1 cm storio griežinėliais)
1 raudona paprika (supjaustyti stambiais kvadratais)
2 svogūnai (supjaustyti ketvirčiais)
4-5 pievagrybiai (perpjauti pusiau)
5-6 v. š. alyvuogių aliejaus daržovėms apšlakstyti
druskos, pipirų.

Krevečių marinatui:
3 česnako skiltelės (sutrintos)
1 v. š. medaus
1 citrinos sultys
1 a. š. saldžios raudonos paprikos miltelių
1 a. š. kario
druskos
2 v. š. alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
Krevetes atitirpinkite (jei naudojate šaldytas). Marinatui skirtus produktus sumaišykite, užpilkite marinatu krevetes ir palikite pastovėti apie 0,5-1 val.

Kad neišsausėtų, daržoves pjaustykite prieš kepant, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais, išmaišykite.

Marinuotas krevetes ir paruoštas daržoves sudėliokite ant grotelių arba suverkite ant iešmelių ir kepkite ant žarijų kol lengvai apskrus ir daržovės suminkštės (apie 5-10 min iš kiekvienos pusės). Svarbu neperkepti - kad krevetės neišdžiūtų.

Patiekti su  šviežiais krapais ir citrinos skiltelėmis. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai