Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
150 g grikių kruopų
0,5 l daržovių sultinio
300 g morkų
200 ml grietinės
50 g sviesto
150 g fermentinio sūrio
1 svogūnas
2 kiaušiniai
1 v. š. džiūvėsėlių
druska
malti juodieji pipirai
 


Gaminimas:
Grikius perliekite šaltu vandeniu ir suberkite į sultinį. Pamaišydamos virkite apie 15 min., atvėsinkite.
Morkas supjaustykite griežinėliais, susmulkinkite svogūną.
Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, įpilkite 3 šaukštus vandens ir patroškinkite morkas ir svogūnus.
Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių, juos išplakite iki standžių putų.
Trynius sumaišykite su grietine, 100 g sūrio, pagardinkite druska ir pipirais.
Grikius didesniame dubenyje sumaišykite su troškintomis morkomis ir svogūnais bei trynių mase. Po to sukrėskite išplaktus baltymus ir viską gerai išmaišykite.
Masę krėskite į riebalais išteptą formą, viršų pabarstykite likusiu sūriu, džiuvėsėliais, apdėliokite kubeliais pjaustytu sviestu.
Apkepą dėkite į įkaitintą orkaitę, kepkite 180 laipsnių temperatūroje kol gražiai paruduos.
Skanaus!

Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai