Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
4 kiaušiniai, 3 šaukštai
medaus, druskos
175 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1,2 kg kriaušių
1/4 l baltojo vyno
6 šaukštai citrinų sulčių
vanilės lazdelė
50 g cukraus
150 g gervuogių marmelado
8 šaukštai kriaušių trauktinės ar likerio
3 šaukšteliai želatinos
1/2 l grietinėlės
30 g kapotų migdolų
13 šaldytų gervuogių

Gaminimas:
Tešlą išplakti ištryniu, medaus, 4 šaukštelių karšto vandens, miltų, sumaišytų su kepimo milteliais, žiupsnelio druskos. Sumaišyti su gerai išplaktais baltymais. Iškepti 24 cm skersmens torto formoje.
Į 8 dalis perpjautas kriaušes 5 minu­tes virti vyne, pagardintame 4 šaukš­tais citrinų sulčių, vanile ir cukrumi.
Iškepusį biskvitą siūlu ar aštriu peiliu horizontaliai perpjauti j dvi dalis ir abu papločius apšlakstyti 4 šaukš­tais kriaušių likerio, sumaišyto su 8 šaukštais vyno nuoviro. Vieną torto paplotį aptepti marmeladu ir apdėti kriaušėmis. 48 kriaušių skilteles ati­dėti, iš likusių sutrinti tyrę.
Želatiną išbrinkinti ir ištirpinti. Kai pradės tirštėti, sukrėsti kriaušių tyrę, 4 šaukštus kriaušių likerio, 2 šaukš­tus citrinų sulčių ir 3/8 l plaktos grie­tinėlės. Tortą pertepti kremu, pa­puošti vaisiais, grietinėle ir migdolais.
Kepti 25 minučių, 175 C orkaitėje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai