Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
200 g margarino VILNIUS kepiniams
200 g cukraus
500 g grietinės
300-400 g miltų
1 mažas šaukštelis kepimo miltelių
Grietinėlės pertepimui:
500 g grietinės 15 proc. arba riebesnės grietinėlės
150 g cukraus
50 g aguonų


Gaminimas:
Sumaišome margariną su cukrumi, įmaišome grietinę.
Suberiame miltus ir kepimo miltelius, išmaišome tešlą. Tešla turi gautis nekieta.
Tešlą padaliname į 4 ar 5 dalis. Ją sudedame į kepimo formą, išteptą margarinu. Naudojau 26 cm skersmens kepimo formą.
Kepti reikia 180 C orkaitėje 20-25 min.
Kol iškepsime visus lakštus, į tą laiką pasigaminame grietinėlę.
Grietinėlę sumaišome su cukrumi ir aguonomis. Maišome, kol ištirpsta cukrus. Turi nelikti cukraus kristalų ir gautis vientisa grietinėlė. Aguonos turi likti, todėl geriau maišykite su šaukštu ar šakute.
Atvėsusiu lakštus pertepame grietinėle. Viršų ir šonus taip pat papuošiau grietinėlės pertepimu.
Paruoštą tortą reikia palaikyti šaldytuve 6-7 valandas.
Pyragą formavau toje pačioje kepimo formoje (26 cm). Kai pyragas atšalo, tik tuomet išėmiau iš formos.
Skanaus
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai