Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 valgomasis šaukštas cukraus
1 valgomasis šaukštas miltų
3 kiaušiniai
40 g margarino VILNIUS kepiniams
100 g saulėgrąžų chalvos
0,5 stiklinės graikinių riešutų
0,5 šaukštelio sodos, nugesintos su actu


Gaminimas:
Graikinius riešutus ir chalvą sutriname iki trupinėlių atskiruose induose.
Kiaušinius suplakame su cukrumi ir ištirpintu margarinu. Plakant vis įberiame miltų, sodos.
Supilame pusę tešlos į paruoštą kepimo formą. Padengiame viršų chalva. Užpilame likusią tešlą ir pabarstome viršų riešutais.
Kepame 200 C orkaitėje apie 25 minutes.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
250 g cukraus
250 g sviesto
250 g miltų
4 kiaušiniai
0,5 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Užpilui:
200 g graikinių riešutų
180 g aliejaus
250 g cukraus
3 šaukštai pieno
1 šaukštas medaus (galima ir daugiau)


Gaminimas:
Į dubenį suberkite cukrų, minkštą sviestą, įmuškite kiaušinius, druską ir išplakite. Supilkite vanilę ir dar kartą išmaišykite. Kai subersite kepimo miltelius ir miltus išmaišykite tešlą iki vientisos masės.
Tešlą supilkite į kepimo skardą ir kepkite apie 30 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Kol kepa pasigaminkite užpilą:
smulkiai sukapokite riešutus. Į puodą supilkite aliejų, pieną, medų, suberkite cukrų ir riešutus. Kaitinkite, visą laiką maišant ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol užverda. Nukelkite nuo ugnies.
Kai praeis 25-30 minučių nuo pyrago kepimo supilkite ant pyrago šį sirupą su riešutais. Išlyginkite paviršių. Grąžinkite kepti į orkaitę dar 10 minučių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai