Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Pagrindui:
2 stiklinių miltų
200 g sviesto
3 šaukštų svarainių sirupo
trupučio druskos
šaukšto cukraus
Kreminiam sluoksniui:
300 g džiovintų slyvų
150 g svarainių sirupo slyvų mirkymui
800 ml. tarkuotų moliūgų
200 g varškės
200 g grietinės
2 kiaušinių
2 šaukštų Dansukker arba Santa Maria vanilinio cukraus
šaukštelio Santa Maria cinamono
šaukštelio Santa Maria ciberžolės
5 šaukštų cukraus
50 g krakmolo
Glaistui:
100 g Dansukker cukraus miltelių
citrinos sulčių


Gaminimas:
Pirmiausia reikia patikrinti, ar slyvos tikrai be kauliukų ir užmerkti jas svarainių sirupe.
Į miltus sutarkuoti šaltą sviestą, suberti cukrų, truputį druskos ir paminkyti. Įpilti svarainių sirupo, gerai išminkyti ir valandai padėti į šaldytuvą.
Moliūgus, vis maišant, apie 15 min. su cukrumi patroškinti puode. Susidariusias sultis nupilti, atšaldyti.
Suberti vanilinį cukrų, cinamoną, ciberžoles, supilti su grietinę, išmaišytą su varške, supilti krakmolą. Mase išmaišyti.
Imti iš šaldytuvo tešlą, sviestu patepti torto formą ir iš tešlos suformuoti pagrindą su kraštais.
Ant jo išdėlioti nusunktas slyvas.
Gerai išplakti kiaušinius, juos įmaišyti į geltoną masę ir viską supilti ant tešlos pagrindo.
Dėti į karštą orkaitę ir kepti apie valandą. Kai pyragas dalinai pravėsta, nuimti tortinės kraštus.
Iš cukraus pudros ir citrinos sulčių pagaminti šaukštu pilamą glaistą. Jį pilti ant torto, vis pavartant kad nubėgtų i kraštus. Pats pyragas turėtų tapti "gintariniu'' - pasidengti blizgančia plutele, o kraštai "apšarmoti'' cukrumi. Tie kraštai gaunasi labai skanūs ir traškūs. ilgai išlieka kieti. Pyragas valgomas šaltas.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai