Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
50 g sviesto
120 ml pieno
1 a.š. (nubrauktas) sausų mielių
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
2 v.š. cukraus
300 g miltų
Įdarui:
60 g kambario temperatūros sviesto
3 v.š. cukraus
2 a.š. Santa Maria cinamono


Gaminimas:
1. Į pašildytą pieną suberti cukrų bei mieles, išmaišyti ir leisti pastovėti 15 min, kol suputos.
2. Kitame dubenyje suberti miltus, įdėti druskos, įpilti išlydytą svietą, paplaktą kiaušinį, supilti pakilusias mieles ir išminkyti tešlą. Uždengti ir leisti pakilti apie 1,5 val. Kai tešla pakils, iškočioti į stačiakampį apie 1 cm.
3. Įdarui sviestą išsukti su cukrumi ir cinamonu, ir užtepti ant tešlos. Susukti į volelį. Volelį perpjauti perpus, paliekant neįpjautą vieną galą šiek tiek.
4. Iš dviejų juostų supinti pynę, taip, kad vidinė tešlos pusė (kur yra cinamonas) būtų viršuje.
5. Sujungti abu kraštus į žiedą.
6. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, dėti žiedą ir pakildinti 30 min. Įkaitinti orkaitę 180 laipsnių ir kepti 25-30 min.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
120 ml pieno
2 v. š.  cukraus
1 kiaušinio
50 g sviesto
8 g  mielių, šviežių
Žiupsnelio druskos
300 g miltų

Pertepimui:
60 g sviesto
3 v. š. cukraus
2 v. š. cinamono, malto
Cukraus pudros, pabarstymui


Gaminimas:
Šiltame piene ištirpinau cukrų ir sutrupintas mieles.
Miltus persijojau, sumaišiau su druska.
Ištirpinau sviestą ir jame išplakiau kiaušinį.
Sviesto ir kiaušinio plakinį supyliau į pieno, cukraus ir mielių mišinį.
Išmaišiau.
Visa tai supyliau į dubenį su persijotais miltais.
Užminkiau tešlą.Tešla buvo pakankamai klampi.
Minkiau rankomis, kol tešla jau nebelipo nei prie indo sienelių, nei prie pirštų (apie 15 - 20 min.).
Išminkytą tešlą įdėjau atgal į dubenį ir palikau šiltai, kad pakiltų ir tūris padvigubėtų.
Pakilusią tešlą plonai iškočiojau (stengiausi, kad tešlos lakštas būtų stačiakampio formos) ant miltais pabarstyto paviršiaus.
Lydytą sviestą sumaišiau su cukrumi ir maltu cinamonu.
Gauta mase ištepiau iškočiotą tešlą.
Taip paruoštą tešlą susukau voleliu išilgai iškočioto stačiakampio.
Volelį nuo viršaus iki apačios (išilgai) perpjoviau.
Gautas dvi juostas susukau į virvę, galus sutvirtindama. Dariau taip, kaip parodyta estiškam recepte.
Paruoštą pynę dėjau riebalais patepton ir miltais pabarstyton skardon ir padėjus šiltai, leidau pakilti.
Kepiau 180°C orkaitėje 25 minutes.

SKANAUS!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai