Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
0,5 kg. miltų,, Ekstra''
3 kiaušinių
250 gr. pieno
4 šaukštų cukraus
3 šaukštų aliejaus
50 gr. mielių
300 gr. mėgstamų džiovintų vaisių; razinų, slyvų, persikų, kriaušių, obuolių
200gr. lazdyno riešutų
citrinos
cukraus pudros
,,Kotanyi'' imbiero


Gaminimas:
2 kiaušinius išplakti su 2 šaukštais cukraus bei 3 šaukštais aliejaus. Pašildytame piene ištirpinti mieles ir supiti į kiaušinių bei cukraus plakinį Išmaišyti ir toliau maišant suberti 0,5 kg. miltų. Išmaišius masę padėti šiltai, kad kiltų. Tuo metu nuplauti virintu vandeniu džiovintus vaisius (jei reikia). Juos kartu su riešutais sumalti mėsmalė. Šiek tiek vaisių ir riešutų reikėtų pasilikti kepinio puošimui.
2 šaukštus citrinos sulčių sumaišyti su 2 šaukštais cukraus bei sumaišyti su malta mase, taip pat į ją pagal skonį įberti "Kotanyi" imbiero. Išmaišyti.
Skardą ištept aliejumi. Iš tešlos pasigaminti 4 skirtingo dydžio stačiakampius paplotėlius, juos užtepti daru, viršutinius kampelius užlankstyti. Turi gautis trikampis. Skardos apačioje dedame didžiausią, į viršų mažejančia tvarka kitus. Aptepti kiaušinio baltymu. Kepti 180l. temp. 25 min. Iškepusią eglutę papuošti džiovintais vaisiais, riešutais.
Jei namuose šventė, galima uždegti žvakutes.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g miltų
300 g cukraus
300 g sviesto
10 kiaušinių
vanilinio cukraus
200 g tirštos uogienes
Papuošimas:
200 g cukraus
200 g pieno
vanilinio cukraus


Gaminimas:
Sviestas išsukamas, mušamas po viena kiaušinį, beriama po šaukštą cukraus, po šaukštą miltų ir sukama, kol sudedami visi šie produktai. Baigiant sukti, suberiamas vanilinis cukrus. Tešla suminkoma ir paliekama šaltai, kol sustings. Iš jos daromi 7-8 įvairaus dydžio papločiai, kurių kraštai išpjaustomi rantyta forma (imituojant eglės šaką), dedama į skarda ir kepama kol pagels. Tada dedam vienas ant kito mažėjimo tvarka,ir pertepam uogienę. Viršų apliejam glajumi su šokoladu ir kokoso drožlėmis.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai