Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
700 g kiaulienos sprandinės
2 skiltelės česnakų
1 žiupsnelis petražolių
1 valgomas šaukštas druskos
2 valgomi šaukštai alyvuogių aliejaus
1 sauja džiovintų slyvų
1 sauja džiovintų abrikosų
1 sauja jaunų dilgėlių lapelių
4 svogūnų laiškai
1 butelis šviesaus alaus
200 g rūkytos šoninės


Gaminimas:
Aliejų sumaišiau su druska, petražolėmis ir išspaustais česnakais.
Mišiniu gerai ištryniau sprandinę. Palikau sandariame indelyje parai šaltai.
Pasimarinavusią mėsą peiliu įpjoviau išilgai, kad pasidaytų "kišenė". Paeiliui dėjau slyvas, nuplikytus dilgėlių stiebelius, abrikosus ir svogūnų laiškus, kol užsipildė. Stipriai surišau virvele, kad gerai susispaustų.
Griežinėliais pjaustyta šonine apdėjau jau paruoštą kepsnį ir dar kart apvyniojau virvele. Šonine apdėta mėsa visada būna sultinga.
Taip paruoštą kepsnį kepiau 200 laipsnių orkaitėje 10 minučių. Sumažinau kaitrą iki 190 laipsnių, užpyliau trečdalį butelio alaus ir kepiau dar 50 minučių.
Likusį alų dar 2 kartus pyliau ant mėsos. Reikia žiūrėti, kad mėsa nevirtų aluje. Turi apsemta būti tik kepsnio apačia. Kas 5 minutes apipildavau susidariusiu skysčiu, kad kepant nepradėtų svilti viršus.
SKANAUS!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai