Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
200 g sviesto, kambario temperatūros
150 g cukraus
1 kiaušinio
250 g miltų, persijotų
25 g kakavos miltelių
1 a.š. kepimo miltelių
Įdarui:
500 g kreminės varškės
150 g cukraus
150 g grietinės
1 v.š. krakmolo
1 a.š. vanilinio cukraus


Gaminimas:
Tešlos paruošimas. Sviestą ištrinti su cukrumi iki baltos ir vientisos masės. Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Kitame inde sumaišyti miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Miltų mišinį palaipsniui įmaišyti į sviesto ir cukraus masę. Tešla gausis minkšta, lengvai minkoma. Maždaug ketvirtadalį tešlos atidėti.
Kepimo formą (aš naudojau 20X30 cm) iškloti kepimo popieriumi arba tiesiog ištepti sviestu. Paimti didįjį tešlos gabalą ir  juo  iškloti kepimo formos dugną ir kraštus.
Visus įdaro ingredientus sumaišyti ir supilti į formą.

Iš atidėtos tešlos dalies suformuoti nedidelius rutuliukus ir sudėti ant varškės įdaro, lengvai įspausti.

Įkaitinti orkaitę iki 180°C.

Paruoštą pyragą pašauti į orkaitę ir kepti 50 - 60 minučių. Pjaustyti tik pilnai atvėsusį pyragą, nes kitaip įdaras gali ištekėti.

Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai