Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
450 g kvietinių miltų
300 g speltos miltų
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 valgomas šaukštas cukraus
1 valgomas šaulštas džiovintų rozmarinų
125 ml drungno vandens
100 ml alyvuogių aliejaus
300 g indelio žaliųjų alyvuogių be kauliukų
300 g indelio juodųjų alyvuogių be kauliukų
1 didelis svogūnas


Gaminimas:
Dubenyje sumaišiau miltus su druska, rozmarino lapeliais, kepimo milteliais.
Svogūną nulupau ir smulkiai supjausčiau.
Alyvuoges, kiekvieną jų, padalinau į keturias dalis.
Į dubenį su miltų mišiniu subėriau smulkintą svogūną, alyvuoges ir supyliau vandenį. Išminkiau tešlą. Tešla sunkiai minkosi, nes dėl daug priedų - trupa.
Minkiau tol, kol tapo nebebiri ir pagal galimybes - vientisa. Išminkytą palikau valandai "pailsėti".
Orkaitę įkaitinau iki 200 laipsnių. Suformavau apvalų kepaliuką, įdėjau į aliejumi pateptą skardą ir pašoviau kepti.
Praėjus 25 minutėms duonos kepaliuko viršų patepiau aliejumi ir toliau palikau kepti dar 20 minučių.
 
Skaniausia ši duonelė - šilta.
 
SKANAUS!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai