Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Varškė, 0.5 kilogramo
Kiaušiniai, 2 vienetai
Manų kruopos, 6 šaukštai
Pienas, 0.5 stiklinės
Cukrus, 3 šaukštai
Druska, truputį
Vanilinis cukrus, 0.5 šaukšto
Razinos, 0.5 stiklinės
Abrikosai, džiovinti, 60 gramų
Slyvos, džiovinti, 0.5 stiklinės
Džiūvėsėliai
Grietinė, 3 šaukštai

Gaminimas:
Pirmiausia sutrinama varškė su cukrumi, trupučiuku druskos ir kiaušiniais (cukraus pagal skonį galima ir daugiau). Beveik užvirinamas pienas ir juo užplikomos manų kruopos, reikia gerai išmaišyti, kad nesusidarytų gumuliukai. Į varškės masę sudedama gauta manų kruopų košė, išmaišoma. Tada dedama grietinė, vanilinis cukrus. Džiovinti vaisiai užplikomi verdančiu vandeniu ir nukošus dedama į varškės masę. Džiovinti abrikosai ir slyvos pasmulkinami. Gerai išmaišius krečiama į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą. Dedama į įkaitintą 160-170 C orkaitę. Kepama apie 35-50 min (priklausomai nuo apkepo storio). Patiekiama su grietine ar/ir braškių, aviečių ar kita uogiene. Galit patiekti ir pvz. su šviežiomis trintomis uogomis ar šokolado padažu. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai