Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Ledinio indelio
tradicinio balto plombyro
kelių mandarinų, ar apelsinų
trupučiuko razinų
kelių šaukštų klampaus sirupo - svarainių, šaltalankių, citrinų, ar geltonų slyvų
mėtos žalių lapelių
Santa Maria kakavos ir aitriosios paprikos prieskonių


Gaminimas:
Išsivirti stiklinę mėtų arbatos. Atšaldyti. Susirasti 2 stiklinius dubenėlius. Į didesnįjį supilti arbatą su lapeliais ir įstatyti mažesnį dubenėlį. Dėti į šaldiklį, palaukti kol suledės.Tuomet sušalusius dubenis įstatyti į šiltą vandenį trumpam, žiūrėti kad neapsemtų. Atkrenta apatinis dubuo. Į viršutinį pripilti šilto vandens, tuoj ir jis išsivaduoja iš ledo gniaužtų. Lieka ledinis dubenėlis. Tuomet jį reikėtų pastatyti ant tos lėkštės, kur bus patiekiama, kad prie jos prišaltų - neslankios, ir vėl palaikyti šiek tiek kameroje.Tuo metu pasiruošiame deserto papuošimus, susipjaustome griežinėliais mandariną - viskas turi būti po ranka, nes ruošiant desertą reiks paskubėti . Ištraukus indelį su prišalusia lėkšte iš šaldytuvo kameros, indelio vidų iškloti mandarino griežiniais, dėti ledų, užpilti šlakelį sirupo, pabarstyti razinom, vėl ledų ir tt.Ant deserto viršaus pabarstyti "ugnies"- Santa Marios kakavos ir aitriosios paprikos prieskonių. Papuošti. Jei desertą dar per anksti patiekti, galima vėl įdėti į šaldiklį, geriau be papuošimų.
Pastabos: Indeliai, jei padėti ant atšaldytos lėkštės, ima irti po gero pusvalandžio - per tiek laiko užtenka ir pasigėrėti ir suvalgyti.
Kantrybės gaminantiems, skanaus valgantiems!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai