Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Daugiametis puskrūmis. Tinka ankštinių daržovių sriuboms, padažams, pupelių, bulvių, agurkų mišrainėms, kiaušinienei, jūros žuvims, kiaulienai, ėrienai, žvėrienai, daržovių (kopūstų, šparagų, artišokų, burokėlių) patiekalams pagardinti. Kvapas stiprus, skonis aštrus, aitrus. Turi daug vitamino C. Lapų nuoviras gerina virškinimą, apetitą, gydo gastritą. Arbata tonizuoja organizmą. Medingas. Sodinamas alpinariumuose, konteineriuose, gėlynuose, tinka gyvatvorėlėms.
Naudojamos dalys: šviežios ir džiovintos žydinčios šakučių viršūnės bei lapai.
Plačiau skaitykite žurnale „Gėlių spalvos“ Nr. 14 - „Prieskonių sodas“.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2018 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai