Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
0,5 kg vištienos
0,5 kg bulvių
0,5 kg morkų
1 poro
200 g cukinijos
1 obuolio, geriausia "Antaninio"
Vilniaus "Ypatingojo" majonezo
Vilniaus aliejaus su karotinu
Kotanyi "Provanso" vištienos prieskonių
šaukštelio kmynų
2 skiltelių česnako
2 kubelių vištienos sultinio
druskos


Gaminimas:
Susmulkintą vištieną pirmiausia ištrinti Provanso prieskoniais ir palikti kad "susigyventų". Bulves ir morkas nulupti, susmulkinti kubeliais. Ant jų užpilti 1 šaukštą aliejaus, kmynų, smulkinto česnako, trupučiuką druskos. Išmaišyti ir supilt į aliejumi išteptą troškinimui skirtą indą.
Tuomet ant masės dėti sluoksnelį poro, ant jo viršaus išdėlioti vištienos gabaliukus. Nulupti ir grežinėliais susmulkinti obuolį ir cukiniją. Į orkaitę pašauti indą su troškiniu, o cukinijos ir obuolio gabaliukus išdėlioti ant grotėlių ir kepti virš troškinio apie 15 min.
Tuomet troškinį palikti orkaitėje kepti toliau, o keptą obuolį ir cukiniją išimti ir sutrinti su 2-3 šaukštais "Ypatingojo" majonezo.
Gautą masę gerai išmaišyti su vištienos sultiniu, kuris ištirpintas 200 g virinto karšto vandens.
Padažą supilti ant troškinio ir kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 val.
Jei mėsos gabaliukai skrunda, pravėrus dureles, ją pašlakstyti paties troškinio padažu.
Pastaba. Jei troškinį darau iš žąsienos, dar kartu su obuoliu ir cukinija iškepu ir į padažą įmaišau kelias rūgštokas raudonas slyvas.
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai