Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g maltos kiaulienos
200 g maltos jautienos
500 g bulvių
1 nedidelio kopūsto
1 vidutinio dydžio cukinijos
2 nemažų svogūnų
1 didesnės morkos
po vieną geltonos, raudonos, žalios spalvos saldžiosios paprikos
1 šaukšto miltų
2 šaukštų krakmolo
4 šaukštų džiūvėsėlių
"Kotanyi" prieskonių maltai mėsai
2 kubelių vištienos sultinio
2 šaukštų pomidorų padažo
4 šaukštų Vilniaus "Ypatingojo" majonezo
1 šaukšto sviesto
1 šaukšto grietinės
1 žalių petražolių
druskos, pipirų, lauro lapelių
mažyčio gabaliuko imbiero šaknies


Gaminimas:
Nuluptas bulves supjaustyti riekelėmis, apvolioti smulkintomis petražolėmis su trupučiuku druskos. Jomis iškloti indo, kuriame kepsime, dugną. Susmulkinti kopūstą, morką, vieną svogūną. Juos išmaišyti su majonezu ir masę užkloti ant bulvių sluoksnio. Cukiniją nulupti, supjaustyti ratais, išimti viduriukus, išdėlioti ant kopūstų sluoksnio
Tuomet ruošiami mėsos kukuliai. Į mėsą suberti maltos mėsos prieskonius, krakmolą, miltus. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti svieste kartu su smulkintomis petražolėmis. Baigiant kepti, įdėti šaukštą grietinės, šiek tiek druskos. Nukelti nuo ugnies ir į kepintų svogūnų masę suberti 2 šaukštus džiūvėsių, pabrinkinti bent 2 min. ir sumaišyti gautą masę su mėsa. Formuoti kukulius, pavolioti juos džiūvėsiuose ir apkepti keptuvėje nuolat ridenanat. Kukulius sudėtį į cukinijų žiedus. Ant kiekvieno kukulio užmauti po tris vis skirtingos spalvos paprikos lankelius. Tarp cukinijų žiedų uždėti petražolės lapelių. 2 litruose vandens ištirpinti 2 kubelius vištienos sultino, jame išmaišyti pomidorų padažą, jei reikia pridėti druskos, lauro lapelių, pipiro, jei mėgstate - įtarkuoti truputį imbiero. Jeigu kepimo indas be dangčio, pridengti folija. Tam tinka ir kopūsto lapai. Kepti apie 1 val. 200 laipsnių karštumo orkaitėje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai