Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
300 g lengvai parūkytos kalakutienos filė
700 g bulvių
1 šviežios, neperaugusios cukinijos
400 g pomidorų
2-3 apvirtų morkų
1 didelio svogūno
100 g smulkinto sūrio "Džiugas"
1 žiupsnelio aitriosios paprikos
1 pundelio žalių bazilikų
1 pundelio žalių krapų
1 pundelio žalių petražolių
20 g sviesto
1 kiaušinio baltymo
1 žiupsnio džiūvėsių
1 šaukšto druskos


Gaminimas:
Smulkintuvu susmulkinti bulves ir dalį cukinijos, svogūną taip pat, bet atskirai. Žalią cukinijos viršų pasilikau papuošimui.
Torto formą ištrinti šaltu sviestu ir pabarstyti plonu džiūvėsių sluoksniu.
Smulkintas bulves sumaišyti su cukinijos mase, smulkintomis petražolėmis, šaukšteliu druskos, kiaušinio baltymu ir suversti į formą.
Užberti smulkintu svogūnu, krapais.
Supjaustytą kalakutieną sumaišyti su apvirtomis morkomis (dalį jų pasidėjau papuošimui) ir vėl kloti į formą.
Užberti "Džiugo".
Užkloti pjaustytais pomidorais, sumaišytais su smulkinta aitriąja paprika ir žiupsniu druskos.
Užbarstyti bazilikais.
Papuošti cukinijos juostelėmis.
Kepti orkaitėje 40 - 60 min., priklauso nuo torto dydžio ir storio. Aš kepiau tol, kol suminkštėjo ant viršaus esasnčios cukinijos - apie 50 min.
Torto formą uždengiau folija.
Šį patiekalą galima vadinti sveikuolišku - beveik be riebalų, lyg garuose gamintas, todėl išliko nepakitusi daržovių spalva.
Nenaudojau jokių kitokių prieskonių - tik prieskonines žoleles. Tiesa, kalakutienos filė jų nestokojo, tai suteikė mano gaminiui papildomo skonio ir aromato.
Prieš nešant ant stalo, papuošti.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai