Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
~ 1,5 kg viščiuko
šviežiai malta jūros druska ir juodieji, spalvoti pipirai
1 kg nuskustų bulvių (tiek kiek manot, kad suvalgysit)
1 didelė citrina
1 galvutė česnako
1 sauja šviežio mairūno (originale čiobrelis)
~0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus
1 sauja šviežių rozmarino lapelių


Gaminimas:
Bulves nuskutame, supjaustome golfo kamuoliuko dydžio gabalėliais, sudedame į puodą kartu su česnako skiltelėmis, citrina bei žiupsneliu druskos. Apverdame 10 -12 min.
Tuo tarpu viščiuką įtriname druska bei pipirais – tiek paviršių, tiek vidų. Jei turite daugiau laiko – viščiuką įtrinti patartina anksčiau ir palikti šaldytuve, kol pradėsite gaminti.
Bulves nukošti, išimti citriną ir česnakų skilteles, bulves pakratyti puode ir palitki šiek tiek nugaruoti, iškepusios bus traškesnės ir skanesnės.
Viščiuką ištrinti alyvuogių aliejumi. Kol citrina karšta pradurkite apie 10 kartų (aš subadžiau šakute), išeis garai ir virtuvė pakvips citrusais… Citriną su česnako skiltelėmis sukišti į viščiuko vidų, taip pat įkiškite mairūno ar čiobrelių saujelę, viščiuką dėkite į kepimo skardą, apibarstykite šviežiai maltais spalvotais pipirais (nebūtina). Kojas surišau siūlu, kad nebūtų išsiskėtus :)
Į skardą suberti aliejuje su druska apvoliotas bulves, užbarstyti rozamrinu.
Dėti į įkaitintą iki 180°C temp. orkaitę apie 1 val. 15 min. Karts nuo karto aplieti viščiuką išsiskyrusiomis sultimis. Vištiena yra iškepusi, kai šlaunelių mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulų, o tekančios sultys yra skaidrios.
Viščiukui iškepus išimame citriną, mairūną, o česnako skilteles įtriname į viščiuką.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai