Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
250 g miltų
1 kiaušinis
1 kiaušinio trynys
žiupsnelis druskos
1 50 g sviesto
Įdaras
200 g maltų migdolų
150 g miltinio cukraus tarkuota citrinos žievelė
2 citrinų sultys miltų
2 šaukštai sviesto
50 g migdolų drožlių

Gaminimas:
Persijotus miltus išberti ant medinės lentelės, viduryje padaryti duobutę, įmušti kiaušinį ir trynį, įberti druskos, sukrėsti sutarkuotą sviestą. Užmin­kyti tešlą, uždengti ir palikti valan­dai, kad išbrinktų.
Paruošti įdarą: į dubenėlį suberti maltus migdolus, cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir supilti sultis. Gerai išmaišyti.
Perminkyti tešlą, ant miltais pabar­stytos lentos iškočioti du apvalius papločius. Vienu tešlos gabalu iškloti kepimo skardos dugną bei šonus (2 cm aukščio), aptepti migdolų įdaru. Uždėti kitą tešlos gabalą ir gerai pri­spausti. Pyrago viršų subadyti šaku­te, pabarstyti skaldytais migdolais ir užpilti ištirpintu sviestu. Kepti karš­toje orkaitėje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai