Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
45 ml pieno
1,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
3 dideli kiaušiniai
160 g cukraus
150 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 citrinos žievelė
3 šaukštai aguonų
180 gramų sviesto
Citrinų sirupui:
150 g cukraus
120 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių (2 citrinos)
1 valgomasis šaukštas apelsinų likerio


Gaminimas:
Išplakite kiaušinius su cukrumi. Įmaišykite pieną, vanilę, ištirpintą (bet nekarštą) sviestą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir taip pat įmaišykite į tešlą.
Po to įmaišykite karštu vandeniu nuplautas aguonas ir smulkiai sutarkuotą citrinos žievelę.
Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 175 laipsnių (pagal Celsijų) orkaitėje apie 55-60 minučių.
Kai pyragas atvės, apipilkite citrinų sirupu.
Galima šį pyragą naudoti kaip tortų pagrindą. Tuomet teks gautą biskvitą perpjauti į 3 lakštus.
Labai skanus ir kaip pyragas!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai