Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
5 porcijos
500 gramų jautienos faršo arba smulkiai supjaustyto kumpio
1 čili pipiras
100 gramų aštraus pomidorų padažo
500 gramų pomidorų
2 česnako skiltelės
400 gramų konservuotų aštrių raudonų pupelių
1 paprika
prieskonių (paprikos, prieskonių jautienai ir pan.) pagal skonį
1 svogūnas
3 šaukštai aliejaus
200 g fermentinio sūrio
Druska, pagal skonį


Gaminimas:
~ 2 valandos
Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite nuo jų odelę. Pomidorus, čili pipirą, papriką ir česnako skilteles sumalkite. Jautienos faršą pakepinkite kartu su smulkiai supjaustytu svogūnu kol paruduos. Į puodą supilkite faršą, sumaltą daržovių masę, konservuotas pupeles ir pomidorų padažą. Jei manote, kad per sausa, pomidorų padažo įdėkite šiek tiek daugiau. Viską gerai išmaišykite, suberkite prieskonius ir druską. Troškinkite apie 15-20 minučių ant silpnos ugnies. Patiekdami supilstykite į lėkštes ir apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu, sūris gražiai išsilydys. Skaniausia valgyti su paskrudintomis ir česnaku įtrintomis batono rekelėmis arba pašildytomis česnakinėmis bandelėmis (būna, berods, IKI parduotuvėse).
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Ingredientai:

Mėsa
Pomidorų padažas, 100 gramų
Pomidorai, 400 skardinių
Pupelės, 400 skardinių
Pipirai, 1 vienetas
Svogūnai, 1 vienetas
Česnakas, 2 skiltelės
Paprika, 0,5 vieneto
Sūris
Paprikos milteliai, 1 žiupsnelis
Pipirai
Pipirai
Prieskoniai
Druska
Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
Vanduo, 0,5 stiklinės



Gaminimo instrukcija:

Konservuotus pomidorus (su visu skysčiu), čili pipirą, papriką, česnaką sutrinkite maisto smulkintuvu.
Svogūną nulupkite ir pasmulkinkite kubeliais (labai smulkiai nesistenkite, vis vien sriubą reikės pertrinti).
Faršą suprieskoniuokite kiaulienos prieskoniais, paprikos milteliais, druska, pipirais ir maišydami kepinkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus kartu su smulkintu svogūnu, kol faršas iškeps.
Keptą faršą ir sutrintą masę supilkite į puodą, įpilkite šiek tiek vandens, pertrinkite maisto smulkintuvu ("blenderiu").
Sudėkite pupeles (pupelių skystį nupilti lauk) ir pomidorų padažą. Išmaišyti ir šiek tiek dar pakaitinkite.
Paragaukite, ir jei Jums pagal skonį trūksta ar druskos, ar aštrumo, įdėkite atitinkamų prieskonių.
Ant karštos sriubos užberkite tarkuoto sūrio ir valgykite su paskrudintu batonu.

P.S. Sriuba turi būti gana tiršta.


Skanaus. :)


Porcijų skaičius: 6
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai