Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:

300 ml vandens
4 - 5 kiaušinių
110 g sviesto
150 g miltų
Žiupsnio druskos
1 šaukštelio cukraus
1 l (ar daugiau) rapsų aliejaus, kepimui

Spurgoms pagardinti:
4–5 šaukštų cukraus
1 nubraukto šaukšto cinamono
50 g šokolado
50 ml plakamosios grietinėlės


Gaminimas:
1. Sviestą supjaustome nedideliais gabaliukais. Į puodelį supilame vandenį, suberiame druską, cukrų ir sviesto gabaliukus, pradedame kaitinti.
2. Į kitą dubenį persijojame miltus, kad būtų puresni.
3. Kai vandens paviršius puodelyje pradės judėti, suberiame miltus ir maišome, kol viskas sušoks į vientisą masę ir ji atlips nuo puodo sienų.
4. Išjungiame kaitrą, tešlą išimame ir padedame ant didesnės lėkštės, kad greičiau atvėstų.
5. Į pravėsusią, bet dar šiltą tešlą vieną po kito elektriniu plakikliu įplakame kiaušinius. Turi išeiti riebios grietinės konsistencijos masė.
6. Tešlą sukrėskite į konditerinį švirkštą dantytu antgaliu.
7. Į puodą supilame aliejų ir pradedame kaitinti. Aliejus turi būti karštas, bet jokiu būdu ne smilkstantis. Jei įmestas baltos duonos gabaliukas pradeda burbuliuoti ir paruduoja jums suskaičiavus iki penkiolikos – aliejus tinkamas.
8. Į įkaitusį aliejų konditeriniu švirkštu spaudžiame juosteles ar burbuliukus. Spurgos iškepa greitai, tai suprasite pagal jų spalvą.
9. Iš aliejaus ištrauktas spurgas dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertų aliejaus perteklių.
10. Spurgas pavoliokite cinamoniniame cukruje ar ragaukite pamirkę ištirpintame ir su grietinėle sumaišytame šokolade.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai