Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g kvietinių miltų
75 g rupių miltų
7 g sausų mielių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
4 skiltelės česnako
100 ml pieno
žiupsnelis druskos
žiupsnelis cukraus


Gaminimas:
Mieles ištrinkite su cukrum ir išmaišykite su trupučiu pašildyto pieno. Palaikykite 15 min, kol atsiras putų. Miltus nusijokite ant stalo į kauburėlį, vduryje padarykite duobutę, supilkite mielių mišinį ir aliejų. Įberkite druskos. Dvi česnakų skilteles nulupkite, sugrūskite ar išsspauskite ir įmaišykit į tešlą.
Po truputį pilkite šiltą pieną ir maišykite, kol išeis tampri, nelabai kieta tešla. Ją valandą palaikykite šiltoje vietoje. Likusias dvi česnakų skilteles nulupkite, smulkiai supjaustykite ir taip pat sudėkite į tešlą. Ją išminkykite ir palikite dar 30 min.
Iš tešlos darykite dvi vienodo dydžio bandeles, jas dėkite į aliejumi išteptą skardą, tarp jų palikite tarpą. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Bandeles uždenkite maisto plėvele ir 15 min palaikykit. Tada apšlakstykit alyvuogių aliejumi ir kepkite 20 min.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
400 g kvietinių miltų
10 g cukraus pudros
1,5 šaukštelio druskos
4 g sausaų mielių
260 g pieno
30 g margarino VILNIAUS kepiniams
Aptepimui:
1 kiaušinis
1 šaukštas pieno
Užpilui:
60 g margarino VILNIAUS kepiniams
6 skiltelės česnako
2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų arba šviežių petražolių


Gaminimas:
Visus tešlai skirtu ingredientus sumaišykite su plakikliu arba rankiniu būdų. Tešlą palikite padvidubėti valandai su puse ar ilgiau.
Tešlą padalinkite į 12 dalių (dalinkite pagal savo nuožiūrą, priklausomai kokio dydžio norite). Kiekvieną gabaliuką suformuokite į bandelę, jas dėkite ant kepimo formos ir palikite vėl pakilti 30 minučių.
Sumaišykite užpilo sudedamąsias dalis.
Bandeles aptepkite kiaušinio ir pieno plakiniu, aštriu peiliu įpjaukite keliose vietose ir į padarytas duobeles įdėkite įdaro.
Kepkite 180 º C temperatūroje apie 15 minučių. Patiekite šiltas.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
30 g sviesto
250 ml pieno
½ a. š.Santa Maria druskos
20 g cukraus
4 g sausų mielių (1 arb. šaukštelio)
400 g miltų
Aptepimui:
1 kiaušinio
1 valg. šaukšto pieno
Įdarui:
60 g sviesto
8 skiltelės česnako
žiupsnelis provanso prieskoninių žolelių Santa Maria


Gaminimas:
1. Pieną įpilame į karščiui atsparų indą, įdedame sviesto, cukraus, druskos. Pakaitinam, kol ištirps sviestas. Ataušiname.
2. Sausas mieles sumaišome su miltais ir po truputį beriame į tešlą. Sumaišius paliekame apie 1 val., kad tešla pakiltų.
3. Tešlą padalijame į 10 dalių, suformuojame rutuliukus, įspaudžiame per vidurį, išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir vėl paliekame kilti apie 30 min.
4. Įdarui česnaką smulkiai supjaustome ir su provanso žolelėmis įdedame į kambario temperatūros, minkštą sviestą, gerai išmaišome.
5. Kai bandelės truputį iškyla, kiekvieną iš jų įpjauname peiliu, aptepame kiaušinio ir pieno plakiniu ir įspaudžiame dalį įdaro.
6. Kepame iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol gražiai pagels.
Skanaus! :)))
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai