Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg bulvių
3-4 virtos bulvės
300g varškės
1 kiaušinis
1 šaukštas grietinės
20g lašinukų
20g sviesto
1/2 a. š. peletrūno, arba mėtų
druskos


Gaminimas:
Nulupkite ir smulkiai sutarkuokite bulves. Naudodami sūrmaišio audinį, sutarkuotas bulves nusunkite, nuspausdami kiek galima daugiau skysčio. Sunką palikite nusistovėti. Skystį atsargiai nupilkite, o dubens dugne nusistovėjusį krakmolą sudėkite į tarkuotų bulvių masę. Įdėkite sutrintas virtas bulves, pasūdykite ir gerai išminkykite.
Varškė ištrinkite, lašinukus paspirginkite, sudėkite sviestą, grietinę ,kiaušinį, peletrūną. Viską gerai išmaišykite.
Formuokite cepelinus. Pirmiausia, iš paruoštos bulvių pasės pasiruoškite apvalius kukulius, kad cepelinai gautųsi vienodo dydžio. Imkite kiekvieną kukulį (prieš tai rankas sudrėkinkite drungnu vandeniu), jį suspauskite (kaip blyną), pirštais padarykite nedidelę įdubą, į ją dėkite įdarą, iš visų šonų atsargiai užlenkite ir formuokite delnais pailgą formą. Dėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite, retkarčiais pamaišant, apie 20 -25 minutes. Išimkite iš vandens ir nuvarvinus, dėkite į lėkštę. Cepelinai valgomi su sviesto ir grietinės padažu, galima su pakepintais su svogūnais. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
0.5 kg virtų bulvių
2 kg žalių bulvių
3 valg. šaukšt. krakmolo
3 pakeliai varškės
1 kiaušinis


Gaminimas:
Virtas bulves sumalkite mėsmale. Žalias bulves sutarkuokite ir sudėkite į dubenį su virtomis. Įdėkite krakmolą, išmaišykite.
Varškę ištrinkite su trupučiu druskos.
Paimkite šiek tiek bulvių masės, padarykite blynelius, į vidų įdėkite įdaro ir užspaudė kraštus, suformuokite cepeliną.
Virkite vandenyje su krakmolu (maždaug 2 v.š. krakmolo išmaišykite puodelyje vandens, po to supilkite į puodą su verdančiu vandeniu) iki 20min.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai