Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 kg bulvių
0,5 kg kiaulienos ar kitos maltos mėsos
2 svogūnai
200 g rūkytų lašinukų
grietinės
pipirų ir druskos
sviestas kepimui


Gaminimas:
Pusė kilogramo bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad susistovėtų krakmolas, tuomet sultis nupilame.
Virtas maltas bulves, tarkius ir krakmolą gerai išmaišome, įdedame druskos. Į kiaulienos faršą dedame smulkiai supjaustytą svogūną, druskos, pipirų ir viską gerai išminkome, suformuojame norimo dydžio pailgus mėsos gabalėlius. Ant delno išplojame tešlą, dedame faršo gabalėlį ir apspaudžiame, sukdami tarp delnų formuojame pailgus ar apvalius cepelinus. Cepelinus dedame į didelį kiekį pasūdyto verdančio vandens ir verdame. Kai cepelinai iškyla į paviršių, reikia dar virti apie 15 – 20 min. Cepelinus patiekiame su spirgučiais ir grietine arba tik su grietine. Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai