Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
300g mėsos su kaulais (kiaulienos, jautienos, avienos, paukštienos)
1l. vandens
250g virtų arba keptų burokėlių
100g šviežių kopūstų
1 stiklinė virtų arba konservuotų pupelių
1 morka, 1 svogūnas
petražolės arba saliero šaknies gabaliukas
1 šaukštas pomidorų pastos
1 šaukštas sviesto
1 laurų lapas, pipirų žirnelių
žalumynų (petražolių, krapų, čiobrelių, melisos)
2 šaukštai grietinės
cukraus, druskos
acto arba citrinų sulčių


Gaminimas:
Iš mėsos išverdame sultinį. Išvirtą sultinį perkošiame. Į išvirtą ir perkoštą sultinį sudedame supjaustytus kvadratėliais kopūstus, išvirtus arba iškeptus burokėlius, virtas arba konservuotas pupeles, supjaustytas ir apkepintas svieste prieskonines daržoves, pomidorų pastą, pasūdome, įpilame acto arba citrinų sulčių, įberiame cukraus ir dar paverdame 10 min. Po to sudedame nuimtą nuo kaulų ir smulkiai supjaustytą mėsą. Tiekiame su grietine, pabarstome susmulkintais žalumynais.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g. virtų burokėlių;
2 morkos;
0,5 svogūno;
2 šaukštai sviesto;
džiovinto raudonėlio;
druskos;
pipirų;
lauro lapelis;
4 bulvės;
100 ml. grietinėlės.


Gaminimas:
Burokėlius sutarkuojam. bulves nulupam ir supjaustom kubeliais. Morkas nulupam, sutarkuojam, svogūną supjaustom ir juos pakepinam ant sviesto. Į puodą dedam burokėlius, kepintas morkas su svogūnais, bulves, lauro lapą. Gardinam pipirais maltais ir druska. verdam apie 15 min. Pilam grietinėlę ir dar kartą užverdam. Užvirę, nukaičiam nuo ugnies. Galima verdant įdėti riekelę rūkytų lašinukų.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 burokai
1 morka
1 svogūnas
  prieskoniai
2 v. š. pomidorų padažo
2 bulvės
džiovinti baravykai
2 v. š. greitinės


Gaminimas:
Į vedantį vandenį dėti tarkuotus burokėlius, pakeptas morkas, svogūnus, pomidorų padažo kelis šaukštus. Kai daržovės apverda,  įdėti druskos, pipirų, lauro lapų, petražolių. Taip pat įmetus kelis sutrupintus džiovintus baravykus - labai gardžiai tada kvepia sriuba.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
100 g šaltai rūkytos šoninės
1 svogūnas
2 morkos
1 saliero lapkotis
2 bulvės
3 nedideli burokėliai
1,5 l sultinio arba vandens
2 šaukštai pomidorų pastos
1 lauro lapas
0,5 šaukštelio džiovintos  kalendros
1 šaukštas balzaminio acto
1 vnt. KNORR BULJONETĖ daržovių sultinys
Druska
Juodieji pipirai


Gaminimas:
Nedideliais gabaliukais supjaustytą šoninę dėti į keptuvę, kad aptirptų riebaliukai ir ji gražiai apkeptų. Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustytą dėti į keptuvę su šonine (jei riebaliukų neužtenka, įpilti alyvuogių aliejaus). Svogūnus apkepti maždaug 5 min. Morkas nuskusti ir supjaustyti kvadratėliais. Saliero lapkotį taip pat susmulkinti ir viską dėti į keptuvę kartu su svogūnais ir šonine. Apkepti dar 5 min. Bulves nuskusti. Nuluptus burokėlius supjaustyti kvadratėliais ar lazdelėmis. Bulves į tokią sriubą pjaustyti senoviškai: bulvę įpjauti ir laužti – taip ji lieka nelygiais kampais, kurie suverda ir patirština sriubą. Dabar keptuvės turinį supilti į puodą, ten pat dėti supjaustytus burokėlius ir bulves. Viską užpilti pusantro litro sultinio arba vandens. Įdėti pomidorų pastos, sultinį, lauro lapą, įberti kalendrų ir palikti virti, kol bulvės ir burokėliai suminkštės. Pabaigoje pilti acto, berti druskos (jei dar trūksta) ir pipirų. Tiekti su šaukšteliu grietinės ir žiupsneliu šviežių krapų. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai