Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:
Ingredientai:
2 kg. burokėlių
600 g. pomidorų
galvutė česnako
150 g. svogūnų
1 didelė paprika
100 g. cukraus
30 g. druskos
125 ml. acto
1 stiklinė aliejaus
žiupsnelis šviežiai maltų pipirų
Gaminimas:
Burokėlius nulupti ir sutarkuoti.  Pomidorus, paprikas supjaustyti smulkiai kubeliais, svogūnus - pusžiedžiais. Aliejuje pakepinam svogūnus, paskui sudedame pomidorus, po kokių 5 min. sudedame paprikas, viską pakepiname.   Pakepintas daržoves perdedame į puodą, sudedame tarkuotus burokėlius, šiek tiek pakaitiname, išsiskiria burokėlių sultys ir kai daržovės užverda supilame pašildytą marinatą (actą sumaišome su cukrumi bei druska) ant silpnos ugnies verdame 40 - 45 min. retkarčiais vis pamaišome, likus 10 min. iki virimo pabaigos sudedame išspaustus česnakus bei suberiame pipirus pagal skonį. Mišrainę dedame į iškaitintus stiklainius, užsukame, apverčiame dangteliais į apačią, uždengiame ir laikome kol atvės.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai