Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg bulvių
100 g rūkytos kiaulienos kumpio
1 šaukštas sviesto
1 mėsos sultinio kubelis
1 svogūnas
4 marinuoti agurkas
1 šaukštas garstyčių
0,5 šaukštelio medaus
3 šaukštai obuolių acto
5 šaukštai alyvų aliejaus
druskos
maltų juodųjų pipirų
100 g ridikėlių
50 g svogūnų laiškų

Gaminimas:
1. Bulves kruopščiai nuplaukite ir išvirkite neluptas (stenkitės, kad bulvės nesuvirtų). Po to vandenį nusunkite, bulves perpilkite šaltu vandeniu, nulupkite ir atvėsinkite.
2. Kiaulienos kumpio gabalėlį smulkiai supjaustykite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepinkite jame kumpį. Bulves supjaustykite griežinėliais ir suberkite į keptuvę. Užpilkite karštu sultiniu.
3. Padažui. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Supjaustykite plonais apvaliais griežinėliais agurkus. Sumaišykite garstyčias, medų ir actą, lėtai maišydami supilkite aliejų. Suberkite smulkintą svogūną ir supjaustytus agurkus, marinatą pasūdykite ir įberkite pipirų (pagal skonį). Užpilkite marinatą ant bulvių, uždenkite ir palaikykite 30 min.
4. Ridikėlius nuplaukite, nusausinkite, nuvalykite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūnų laiškus nuplaukite, nusausinkite, keletą stiebelių palikite papuošti, likusius supjaustykite ir kartu su ridikėliais suberkite ant bulvių.
Paruoštas salotas papuoškite svogūnų laiškais.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai