Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Bulvės, 4 vienetai
Svogūnai, 1 vienetas
Česnakai, 2 skiltelės
Sviestas, 3 šaukštai
Ciberžolė, prieskoniai, 1 šaukštelis
Juodieji pipirai, truputį
Druska, truputį
Jautienos faršas, 100 gramų
Pienas, 100 mililitrų
Vanduo, 0.5 stiklinės
Aliejus, 3 šaukštai
Kečupas, 3 šaukštai

Gaminimas:
Jei atsibodo įprastas kugelis ar česnakai, siūlau jums šį labai lengvą ir sotų patiekaliuką.

Taigi išverdame bulves. Kol jos verda pasiruošiame faršą. Įkaitiname keptuvę, dedame faršą, smulkintą svogūną bei česnaką, žiupsnelį druskos, pilame pusę stiklinės vandens, kelis šaukštus aliejaus, įdedame 3 šaukštus kečupo ir paliekame troškintis. Baigus troškintis įdedame pipiriukų.
Tada sumaišome bulvių košę: dedame sviestą, druskos žiupsnelį, ciberžolės šaukštelį (ji suteikia geltonumą bulvių košei, taip pat tinka ir ryžiams) bei pusę stiklinės pieno.
Imame kepimo indelį, į jį pilame šiek tiek aliejaus ar sviesto, tada dedame bulvių košę, faršą ir vėl bulvių košę. Jei mėgstate daržoves, galite vietoj viršutinio bulvių sluoksnio uždėti virtų daržovių ir sūrio. Šauname į įkaitintą orkaitę (220 C) 10 minučių. Jei norite, galite užtarkuoti sūrio.
Patiekite su pomidorais ir grietine ar cibuliene.

Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai