Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:

1 kg bulvių
300 g miltų
2 šaukštų krakmolo
1 kiaušinio
4 vidutinio dydžio svogūnų
100 g sūdytų lašinukų
saujos džiovintų baravykų
druskos
pipirų
lauro lapų
krapų
100 g sviesto
100 g grietinės
aliejaus


Gaminimas:
Bulves išvirti pasūdytame vandenyje. Įmesti pusę svogūno, krapų. Kol verda bulvės, ruošiamas įdaras. Grybus išvirti vandenyje su druska, pipirais, lapeliais. Pačirškinti ant keptuvės lašinukus. Kai būna jau apskrudę, suberti smulkintus svogūnus ir dar patroškinti. Nupilti riebalus ir spirgučių - svogūnų masę sumaišyti su virtais, susmulkintais baravykais bei šaukštu krakmolo.
Išvirusias bulves sugrūsti, palaukti kol pravės. Tuomet įplakti kiaušinį, suberti miltus, 1 šaukštą krakmolo, gerai išminkyti. Masė turėtų nelipti prie rankų. Jei limpa, įberti dar miltų. Skardą ištepti aliejumi. Imti tešlą ir jau skardoje iškočioti stačiakampį.
Iš abiejų pusių tešlos kraštus įpjauti kas 2 cm. Įpjovų gylis - maždaug 4 cm. Per vidurį lieka nesupjaustyta tešla. Ant jos dėti įdarą. Kiekvieną kartą vis iš kitos pusės imti po tešlos juostelę ir permesti per pyrago plotį.
Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti, kol gražiai apskrus - apie 45 min. Pasiruošti padažą - ištirpinti 100 g sviesto, įdėti 100 g grietinės, įberti žalių smulkintų krapų, pakaitinti iki užvirimo.
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai