Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Bulvės, 250 gramų
Kiaušiniai, 0.25 vieneto
Taukai (kiaulių), ar aliejus, 25 gramai
Bruknės, uogienė, 35 gramai
Grietinė, 30 gramų
Druska, pagal skonį

Gaminimas:
Bulves sutarkuokite, sudėkite ketvirtį kiaušinio, druską ir išmaišykite. Keptuvėje į įkaitintus taukus šaukštu dėkite bulvių masę ir dar kiek paspauskite. Apkepus vienai pusei, apverskite ir apkepkite antrąją. Blynus reikia versti tik vieną kartą, tada jie būna šviesesnės spalvos ir skanesni. Vartomi keletą kartų jie prisigeria taukų ir būna ne tokie skanūs.
Su blynais patiekiama grietinė ir mėgstama bruknių, spanguolių ar kita uogienė.
Iš tos pačios tarkės galima kepti vieną didelę blyną per visą keptuvę. Tada reikia į bulvių masę dėti spirgučių ir kepti orkaitėje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai