Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
4 porcijoms
4 riekelės  duonos, ciabatta
20 g kietojo sūrio (parmezano)
1 v. š.  grietinės
1 skiltelė česnako
1 šakelės čiobrelio, šviežio
100 g rikotos sūrio
2 v. š.  alyvuogių aliejaus
100g vyšninių pomidoriukų
Ketvirčio citrinos
Ketvirčio a. š. baziliko, džiovinto
Ketvirčio a. š. raudonėlio, džiovinto
Ketvirčio a. š. čiobrelio, džiovinto
Druskos ir pipirų
 


Gaminimas:
Vyšninių pomidoriukų puseles išdėlioti ant sviestiniu popieriumi padengtos skardos. Apšlakstyti 1 v. šaukštu alyvuogių aliejaus, užbarstyti džiovintų čiobrelių, raudonėlių ir bazilikų, druskos bei pipirų.
Kepti įkaitintoje iki 200 °C temp. orkaitėje 20 minučių  (arba 100 °C  temp 1 valandą . Žemesnėje temperatūroje pomidoriukai išliks sultingesni).
Nulupti bei smulkiai supjaustyti česnaką ir sumaišyti su 1 v. šaukštu alyvuogių aliejaus. Duonos riekeles išdelioti ant skardos, patepti aliejumi su česnaku, paskaninti druska ir pipirais.
Kepti iki 220 °C temp. laipsnių įkaitintoje orkaitėje  5 minutes, kol duona
lengvai apskrus (kepant naudoti griliaus rėžimą). Ištraukus iš orkaitės, ant viršaus užtarkuoti parmezano sūrio.
Rikotos sūrį sumaišyti su grietine, šviežių čiobrelių lapeliais, druska,pipirais ir įspausti į mišinį citrinos sultis.
Ant ciabatta duonos riekių užtepti rikotos sūrio mišinį. Ant  viršaus uždėti keptus vyšninius pomidorus
Skanaus!
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai