Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Kremui:
200 gramų braškių
50 gramų cukraus
150 gramų braškinio jogurto
250 gramų grietinėlės
15 gramų želatinos
45 mililitrai vandens
Biskvitui:
100 gramų miltų
3 kiaušiniai
90 gramų cukraus
20 gramų sviesto
2 valgomieji šaukštai pieno
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus


Gaminimas:
Biskvitas: 
Kiaušinius su cukrumi plakite mikseriu didžiausiu galingumu 5 - 7 min, kol masė padidės 2 kartus ir taps tiršta.
Tuomet sumažinkite galingumą iki minimalaus ir paplakite dar 1 - 2 min (tai padės stabilizuoti deguonies pasiskirstymą tešloje).
Labai atsargiai, kad nesukristų kiaušinių masė, per 3 kartus įmaišome persijotus miltus. Pilame sviestą, gerai išmaišome, ir galiausiai supilame pieną ir vanilę. Viską atsargiai maišome iki vientisos masės.
Įkaitiname orkaitę iki 170 C, pilame tešlą į 20 cm skersmens kepimo popieriumi išklotą torto formą nuimamais kraštais.
Kepame 30-35 min, baigdami kepti patikriname biskvito vidų mediniu pagaliuku - jei pagaliukas sausas, biskvitas iškepęs.
Iškeptą atvėsiname ir horizontaliai perpjauname į 3 lakštus.
Kremas:
Užpilame želatiną vandeniu ir paliekame, kad išbrinktų.
Dubenyje blenderiu sumalame iki vientisos tyrės konsistencijos braškes, jogurtą ir cukrų.
Išplakame iki standžių putų grietinėlę. Atsargiai ją sumaišome su braškine mase.
Ant nedidelės ugnies ištirpiname želatiną, atvėsiname ir supilame į kremą. Išmaišome. Jei kremas labai skystas, galima palaikyti šaldytuve, kol pradės stingti.
Torto surinkimas: 
Biskvitų kraštus apipjauname 2 - 3 mm. Į tą pačią 20 cm torto formą dedame vieną lakštą, užpilame 1/3 kremo, dedame antrą lakštą, vėl užpilame kremo, ir galiausiai trečią lakštą ir ant jo likusį kremą.
Svarbu, kad kremas gerai subėgtų į formos kraštus (tas vietas, kur apipjovėme biskvitą).
Tortą stingdome šaldytuve ne mažiau 3 - 4 h. Sustingusį papuošiame braškėmis. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
400g braškių
Tešlai:
1 stiklinė cukraus
50 g margarino VILNIUS kepiniams
2 kiaušiniai
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 stiklinės miltų
0,5 stiklinės pieno
Kremui:
200 ml plakamosios grietinėlės
200 ml riebios grietinės
150 g cukraus pudros
1 v.š. citrinos sulčių


Gaminimas:
Kiaušinius išsukame su cukrumi.
Supilame ištirpintą margariną VILNIUS kepiniams ir gerai išmaišome.
Į plakinį suberiame kepimo miltelius, miltus. Gerai išmaišome. Kad tešla nebūtų per kieta įpilame šiek tiek pieno. Tešlą galima reguliuoti įpilant daugiau pieno ar beriant daugiau miltų.
Kepimo skardas patepame margarinu VILNIUS kepiniams.
Iš tešlos formuojame du biskvitinius lakštus.
Kepsime 175 laipsnių orkaitėje apie 30min.
Kol kepa biskvitiniai lakštai pasiruošiame kremą ir braškes.
Braškes nuplauname ir supjaustome griežinėliais.
Plakamą grietinėlę sumaišome su grietine, suberiame cukraus pudrą, pilame citrinos sulčių ir gerai išplakame su mikseriu. Jei kremas per rūgštus, galima dėti daugiau cukraus.
Vieną, atvėsusį biskvitinį lakštą dedame ant didelės lėkštės ir viršų aptepame kremu. Ant viršaus sudedame braškių griežinėlių.
Ant braškių ir kremo sluoksnio uždedame antrąjį biskvitinį lakštą.
Torto šonus ir viršų aptepame likusiu kremu ir ant viršaus sudedame braškių griežinėlius.
Tortą šaldytuve reikėtų palaikyti 3-4 val.
Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g maskarponės sūrio
500 ml jogurto su persikais
200 ml natūralių apelsinų sulčių su tirščiais
500 g šviežių braškių
30 g želatino
150 g cukraus arba cukraus pudros
250 g sausainių (labai tinka selga airiško likerio skonio arba karameliniai)
100 g margarino VILNIUS kepiniams
1 valgomas šaukštas cukraus pudros


Gaminimas:
Sausainius sumalti (geičiausia tai padaryti galima su elektriniu smulkintuvu), sudėti ištirpintą margariną, cukraus pudrą. Viską gerai išmaišyti ir gautą masę dėti į 170C temperatūros orkaitę 15 minučių. Bet galite ir nekepti, tiesiog leisti sustingti margarinui. Tačiau skonis keptų sausainių žymiai geresnis ir netrupa pjaustant tortą.
Kol pagrindas aušta, pasigaminame kremą.
Želatiną išbrinkyti užpylus apelsinų sultimis.
Maskarponės sūrį išplakti su jogurtu ir cukrumi. Pamažu supiltį ( pastoviai maišant) ištirpintą želatiną. Gautą kremą palaikyti šaldytuve apie 10-15min.
Kai kremas pradės stingti, supilkite jį ant atvėsusio sausainių pagrindo. Ant kremo viršaus dedame braškes. Leiskite braškėms tiesiog paskęsti kreme tiek, kad kyšotų tik viršūnėlės. Arba galite kremui labiau sustingus puošti kaip tik fantazija leidžia.
Praktiškai šis gaivus bei karališkai skanus tortas paruošiamas per 2 val. Beje ir skaniausias šviežias.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai