Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
4 puodeliai miltų
3 kiaušiniai
200 g margarino
1 puodelis cukraus
1 šaukštelis vanilės cukraus
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
0,5 kg braškių


Gaminimas:
Miltai išsijojami su kepimo milteliais. Pridedama cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinių, margarino ir minkoma tešla.
Dalis tešlos atidedama į šoną, o kita iškočiojama ir dedama į riebalais išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą kepimo indą.
Tešlos kraštai padidės iki maždaug 2 cm.
Tešlą subadoma šakute, ant jos paskleidžiama braškių puselės. Iš atidėtos tešlos padaroma keletas ritinėlių ir uždedama ant braškių.
Kepkite 40 minučių, įkaitintoje orkaitėje 180 C laipsnių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Pyragu:
Braškės (kuo daugiau, tuo skaniau)
2 indeliai grietinės
4-5 šaukštai cukraus
1 keksas (pirktinis arba pačių keptas)
Keksui:
2 stiklinės cukraus
2 stiklinės miltų
8 kiaušiniai


Gaminimas:
Keksas:
Išplakame kiaušinius su cukrumi (labai gerai), supilame miltus, viską gerai išplakame (mikseriu), dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi. Kepame apie 20 min. 225 laipsnių orkaitėje. Kepant nedarinėti orkaitės.
Pyragas:
Sumaišome grietinę su cukrumi atskirame inde.
Supjaustome keksą mažais gabalėliais. Į kitą indą dedame keksą, braškę, keksą, braškę, taip užpildome indelio apačią, baigus užpilame grietine, toliau tęsiame antrą sluoksnį. Kiek sluoksnių norisi, tiek darome. :) Pats viršus turi būti gausiai apipiltas grietine. Baigus, dedame į šaldytuvą. Skaniausia valgyti po keletos valandų, kada keksas įsigeria grietinės. :) Skanaus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai