Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Krepšeliams:

160 g sviesto
4 - 5 šaukštai cukraus
1 kiaušinis
1,5 - 2 puodeliai miltų
3 - 4 šaukšteliai ledinio vandens
specialių formelių keksiukams, krepšeliams kepti
Kremui:

450 g plakamos grietinėlės
2 šaukštai cukraus pudros
2 pakeliai grietinėlės standiklio
Įdarui:

3-5 šaukštai braškių uogienės
Papuošimui:

Šviežios braškės ir žemuogės


Gaminimas:
Eiga: Sviestą supjaustome gabaliukais į dubenį, ten pat suberiame cukrų, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome iki vienalytės masės. Beriame du trečdalius miltų ir vėl gerai viską išmaišome. Supilame vandenį, išmaišome, beriame likusius miltus. Tešla turi pasidaryti pakankamai kieta, panaši į sausainių, kuriuos reikia formelėmis išspausti. Dedame tešlą į šaldytuvą valandai. Po to išimame, padaliname į dvylika vienodų gabaliukų ir kiekvieną gabaliuką dedame į sviestu pateptą formelę, tolygiai per ją paskirstydamos. Ant tešlos viršaus dedame kepimo popieriaus skrituliuką ir įberiame džiovintų pupelių arba žirnių (kad krepšeliai neišsipūstų per vidurį). Pašauname į įkaitintą iki 180 C orkaitę ir kepame, kol pagels, o kraščiukai pasidarys rusvi (apie 15-20 min.).
Pasiruošiame kremą: Grietinėlę supilame į dubenį, kuriame plaksime. Įberiame cukraus pudros, suberiame standiklį ir plakame iki standžios masės. Iškepusius krepšelius išimame iš formelių ir paliekame atvėsti. Ant atvėsiusių krepšelių dedame po pusę šaukštelio uogienės, ant jos - plaktos grietinėlės, ant grietinėlės po pusę braškės ir po keles žemuoges. Laikome šaldytuve.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai