Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 nepilna stiklinė pieno
1 – 2 v. š. cukraus
1 pakelis sausų mielių (7 – 11 g)
1 kiaušinis
~ 300 - 500 g miltų
1 a. š. druskos
6 – 7 v. š. aliejaus
250 – 300 g faršo
1 kiaušinis
1 smulkiai supjaustytas svogūnas
druska, pipirai


Gaminimas:
Pieną pašildyti iki kambario temperatūros, jame išmaišyti cukrų ir mieles. Uždengti ir palaukti, kol susidarys „kepurėlė“ (~ 10 min.). Įmaišyti kiaušinį. Į didelį dubenį persijoti miltus, suberti druską, supilti aliejų ir pieną su mielėmis. Gerai išmaišyti. Svarbu nepadauginti miltų. Tešla turi būti labai minkšta, netgi lipni. Lengvai pabarstyti miltais, pridengti ir leisti pakilti.
Pakilusią tešlą lengvai paminkyti. Ant stalo pabarstyti šiek tiek miltų, atgnybti nedidelius tešlos gabaliukus, juos iškočioti (paplotėlis 0,5 cm storio), ant viršaus dėti po šaukštelį paruošto faršo (faršą, kiaušinį, svogūną, druską ir pipirus gerai išmaišyti), faršą šaukšteliu išploti, kad įdaras nebūtų storas ir greičiau iškeptų. Tešlos kraštelius suimti, paliekant viršuje nedidelę skylutę. Kepti karštame aliejuje mėsos įdaru žemyn (dedant į keptuvę paspausti beliašo viduriuką taip, kad mėsa liestųsi prie keptuvės), kai apskrus, apversti, keptuvę uždengti ir dar pakepti. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai