Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Vienmetis žolinis augalas. Tinka pomidorų sriubai ir žuvienei, padažams, picai, visoms lapinių daržovių salotoms, kiaušinių patiekalams, keptai ir virtai žuviai, veršienai, kiaulienai, daržovių (pomidorų, agurkų, špinatų) patiekalams, likeriams paskaninti. Skonis ir kvapas malonus, kiek primena gvazdikėlius ir šalavijus. Vertinamos ir gydomosios šio augalo savybės. Juo gydomas nervinis stresas, malšinamas galvos skausmas.
Lapai skinami iki žydėjimo. Vartojami švieži, šaldyti, džiovinti pavėsyje. Džiovinto baziliko skonis gerokai skiriasi nuo šviežio.
 
Plačiau skaitykite žurnale „Gėlių spalvos“ Nr. 14 - „Prieskonių sodas“.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2019.11.20 08:59 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Aronija39
Aronija39
Naujokas
Prieskonių auginimas (Bazilikas)
Nuo šiol galite užsiauginti savo mėgiamus prieskonius namie, net ne ant palangės!! Prietaisas dar atstos ir lempą ir bus kaip interjero detalė, kuri puoš Jūsų namus
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai