Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
250 g miltų
2 kiaušiniai
1 puodelis balto vyno
150 g margarino VILNIUS kepiniams
Apelsino žievelės cukruje
Įdarui:
300 g medaus
300 g smulkintų riešutų
2 šaukštelių anyžių
Muskatais
Cinamonas
Pipirai
Džiūvėsėliai


Gaminimas:
Iš tešlai skirtų ingredientų užminkome tešlą, kuri neliptų prie rankų. Patarimas: iš pradžių pilkite pusė stiklinės vyno, o po to pilkite po truputį. Tešlą paliekame šaltoje vietoje ir pereiname prie įdaro.
Riešutus susismulkiname ir sumaišome su medumi, anyžiais ir kitais prieskoniais. Dedame kaitinti virš mažos ugnies, kaitiname, kol masė paruduoja. Tada atvėsiname ir jei masė per skysta dedame džiūvėsėlių.
Tešlą iškočiojame, dedame įdarą ir susukame į ritinį, kurį sulipdome su jogurtu. Dedame ant kepimo formos ir aptepame kiaušinio tryniu.
Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros, apie 20 – 30 minučių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai