Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g miltų
30 g mielių
500 ml drungo pieno
0,5 v. š. druskos
50 g sviesto
125 g razinų
1 kiaušinis


Gaminimas:
Miltus suberti į dubenį, padaryti juose duobutę, suberti sutrupintas mieles, užpilti pienu, atskiestu šlakeliu vandens ir apibarstyti miltais. Palikti, kad pakiltų.
Supilti ištirpintą, šiltą sviestą bei druską, išminkyti tamprią tešlą ir palikti, kad pakiltų.
Tešlą sumaišyti su razinomis ir suformuoti volelį. Supjaustyti jį į 20 vienodų gabalėlių ir iš jų suformuoti bandeles.
Bandeles sudėti į riebalais išteptą skardą ir kiekvienos bandelės viršuje įpjauti po kryžiuką. Palikti, kad pakiltų. Kai bandelės dvigubai pakils, aptepti jas plaktu kiaušiniu ir iškepti orkaitėje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
150 g kvietinių miltų
150 g rupių miltų
1 kiaušinio trynys
1 kiaušinis
125 ml pieno
100 g cukraus
3 šaukštai margarino VILNIUS kepiniams
10 g mielių
50 g razinų
Žiupsnelis druskos
Natūralus jogurtas


Gaminimas:
Mieles ištirpiname šiltame piene kartu su šiek tiek cukraus ir miltų. Paliekame pakilti.
Miltus persijojame ir sumaišome su druska. Padarome duobutę, į kurią mušame kiaušinį ir dar trynį, beriame cukrų ir išmaišome, taip pat supilame mielių mišinį. Minkome tešlą. Dedame ištirpintą margariną ir vėl maišome, kol jis susigers į tešlą. Apibarstome miltais, uždengiame politieleno plėvele ir paliekame padvigubėti.
Tešlą perminkome ir sumaišome su išmirkintomis ir nusausintomis razinomis. Tada vėl paliekame padvigubėti.
Kai tešla buvo kildinta du kartu, ją daliname į dalis, dalių skaičius priklauso nuo norimo bandelių dydžio. Formuojame bandeles ir jas dedame į kepimo formą. Dar paliekame pakilti 10 minučių.
Bandeles aptepame natūraliu jogurtu, apibarstome su šiek tiek cukraus ir kepame 30 minučių 180 C laipsnių temperatūroje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g miltų}
35 g mielių
250 ml pieno
1 a.š. druskos
50 g sviesto
150 g razinų
2 kiaušinių
 


Gaminimas:
Miltus suberti į dubenį, padaryti juose duobutę, suberti sutrupintas mieles, užpilti pienu, atskiestu šlakeliu vandens ir apibarstyti miltais. Palikti, kad pakiltų. Supilti ištirpintą, šiltą sviestą bei druską, išminkyti tamprią tešlą ir palikti, kad pakiltų. Tešlą sumaišyti su razinomis. Paruoštą tešlą galima dėti nakčiai į šaldytuvą. Iš ryto vėl išminkyti, kad geriau pakiltų. Iš tešlos suformuoti volelį. Supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, iš jų suformuoti bandeles. Bandeles sudėti į skardą. Palikti bandeles, kad pakiltų. Kai bandelės dvigubai pakils, aptepti jas plaktu kiaušiniu ir kepti iki 250°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 15 min. 

Skanaus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai