Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
200 g miltų
7 g mielių
125 ml pieno
1 žiupsnelis druskos
2 šaukštai cukrus
Įdarui:
3 vidutinio dydžio obuoliai
1 žiupsnelis gvazdikėlių
1 lygus šaukštelis cinamono
1 šaukštas cukraus
20 g margarino VILNIUS kepiniams


Gaminimas:
Ištirpinkite mieles su 1 šaukštu cukraus, dalimi šilto pieno. Leiskite pastovėti 10-15 minučių. Gerai išmaišykite.
Miltus sumaišykite su druska ir likusiu cukrumi, supilkite likusį pieną, sudėkite paruošta mieles ir išminkykite tešlą. Tešlą uždenkite drėgnu audeklu ir palikite 1 valandai šiltoje vietoje.
Obuolius supjaustome kubeliais, sumaišome su prieskoniais ir ištirpintu margarinu. Įdarą paliekame 5 minutėms.
Beliko suformuoti bandeles ir į vidų įdėti įdaro.
Kepiau 200 laipsnių orkaitėje 25 minutes.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
7 g sausų mielių
100 g cukraus
1 šaukštelis druskos
3 kiaušiniai
200 ml pieno
60 g sviesto
3 šaukštai aliejaus
500-600 g miltų

Įdarui:
5 obuoliai
50 g sviesto
100 g cukraus
0,5 šaukštelio cinamono


Gaminimas:
Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje ar puode ištirpinti sviestą, suberti cukrų, obuolius, cinamoną ir troškinti, kol išgaruos susidariusios sultys. Ataušinti. Pieną sumaišyti su mielėmis ir cukrumi. Miltus sumaišyti su druska. Į vidurį supilti pieno mišinį, įmušti kiaušinius, sudėti minkštą sviestą ir aliejų. Minkyti 5 – 10 min., kol tešla taps lygi ir elastinga. Tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų. Išminkytą tešlą dėti į aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti, kol padvigubės. Pakilusią tešlą padalinti į keturias dalis. Iš kiekvienos dalies iškočioti nelabai storą apskritimą ir jį supjaustyti į 8 dalis. Ant kiekvieno trikampio dėti šiek tiek įdaro, susukti kaip ragelį ir šiek tiek prispausti šonus, kad neišbėgtų įdaras. Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje, kol bandelės gražiai parus, apie 15 min. Praaušusias bandeles pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai