Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
75 gramai sviesto,
250 mililitrų pieno,
500 gramų kvietinių miltų,
30 gramų mielių,
70 gramų cukraus,
Uogienės pagal skonį;
1 žiupsnelis druskos;
1 trynys.


Gaminimas:
Paruošiame tešlą. Pašildykite pieną, į jį sudėkite mieles ir palikite 30 minučių. Sumaišykite miltus su cukrumi, įmaišykite pieną su mielėmis. Išminkykite ją ir 30 min palikite šiltai. Galima palikti orkaitėje, įkaitintoje iki 50 laipsnių temperatūros. Ištirpinkite sviestą, sumaišykite su tryniu ir įmaišykite į tešlą.  Palikite šiltai 2 valandoms pakilti.
Tuomet plonai tešlą iškočiojame ir supjaustome norimo dydžio stačiakampiais, kurių vieną galą keletą kartų įpjauname.
Dedame norimo džemo (uogienės) ir sulankstome bandeles. Palaikome šiltai, kad šiek tiek pakiltų. Dedame į įkaitintą orkaitę iki 210 laipsnių ir kepame apie 15 min.
Viršų apglaistome cukraus pudra išsukta su citrinos sultimis, arba apibarstome cukraus pudra.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
200 ml pieno
500 g miltų
50 g ištirpinto margarino VILNIUS kepiniams
1 šaukštelis sausų mielių
80 g cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
1 stiklinė braškių uogienės arba šviežių sutrintų braškių su cukrumi


Gaminimas:
Į pašildytą pieną supilame, miltus, mieles, druską, cukrų, margariną. Viską suminkome į vientisą tešlą.
Jei tešla pernelyg lipni, įberkite dar šiek tiek miltų.
Tešlą uždengiame ir paliekame 30-40 min. šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Pakilusią tešlą dar kartą išminkome.
Formuojame pyragėlius. Į tešlos vidurį dedame šaukštelį braškių džemo.
Bandeles sudedame į margarinu išteptą kepimo skardą ir kepame 200 C orkaitėje 15 minučių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
0, 5 pakelio mielių, sausų
250 ml pieno
50 g sviesto
0,5 stiklinės cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
1 kiaušinio
1,5 - 2 stiklinių miltų
Žiupsnelio druskos
Džemo, mėgiamo


Gaminimas:
Pusė stiklinės pieno šiek tiek pašildyti. Į pieną sudėti mieles ir šaukštelį cukraus. Palaikyti apie 10 min., kol mielės ištirps ir šiek tiek pakils. Į likusį pieną sudėti cukrų, sviestą, vanilinį cukrų ir kaitinti, kol sviestas ir cukrus ištirps. Šį mišinį atvėsinti iki kambario temperatūros.

Miltus sumaišyti su likusiais produktais ir pienu su mielėmis. Užminkyti tešlą, kad neliptų prie rankų.Tešlą paliekame porai valandų, kol pakils mažiausiai dvigubai. Po to formuojame bandeles - viršuje darydami duobutę ir dedame džemą.

Kepti iki 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min., kol viršus gražiai paruduos.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai