Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 gr kvietinių miltų
250 ml pienas
3 šaukštai cukraus
5 šaukštai aliejaus
1 kiaušinis
1 pakelis sausų mielių
Druska
Pabarstymui:
Cinamono
Cukraus
3 šaukštai tirpinto sviesto


Gaminimas:
Užminkome mielinę tešlą, ją du kartus pakildiname. Iškočiojame plonai stačiakampį, jį aptepame tirpintu sviestu ir apibarstome cukraus ir cinamono mišiniu. Lengvai susukame į ritinį. Jį supjaustome norimo dydžio bandelėmis. Dedame bandeles į kepimo skardą, pakildiname 10-15 min. ir kepame apie 20 min. 180 laipsnių temperatūroje. Iškeptas pabarstome cukraus pudra.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:

250 g margarino
230 ml pieno
10 g mielių
2 v. š. cukraus
600 g kvietinių miltų
Įdarui:
1 a. š. cinamono
1 v. š. cukraus
1 saujelė razinų
1 kiaušinio
 


Gaminimas:
Pašildyti pieną, bet neperkaitinti ir jame ištirpinti mieles bei cukrų. Ištirpinti margariną ir atvėsinti. Į dubenį su pienu supilti atvėsintą margariną, suberti miltus ir minkyti ,kol tešla nebelips prie rankų. Tada pabarsčius miltų iškočioti tešlą į vieną didelį ploną stačiakampį. Patepti iškočiotą tešlą kiaušinių plakiniu, plonu sluoksniu pabarstyti cukrumi ir cinamonu, priberti vandenyje išmirkintas razinas. Tada truputį spaudžiant suvynioti tešlą į ritinį. Tešlos vyniotinį supjaustyti griežinėliais ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.  Pašauti į 190-200 laipsnių pagal Celsijų orkaitę ir kepti, kol gražiai pakils ir pagels (apie 20-30 minučių).
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 g miltų
140 g sviesto (100 g tešlai, 40 g tepti)
150 g cukraus (100 g tešlai, 50 g pabarstyti)
300 ml pieno
25 g mielių (arba 7 g sausų)
Cinamonas
Druska


Gaminimas:
Į pašildytą pieną sudėti mieles, cukrų (100 g) ir palikti keletui minučių. 
Po to suberti miltus, druską ir užmaišyti tešlą. Baigiant minkyti supilti ištirpintą sviestą (100 g). 
Pastatyti 30 - 50 min. šiltoje vietoje, kad tešla pakiltų.
Paruoštą tešlą iškočioti 5 - 6 mm storio sluoksniu, paviršių patepti sviestu, pabarstyti cukrumi, sumaišytu su cinamonu ir suvynioti vyniotinį. 
Vyniotinį supjaustyti 4 - 5 cm pločio bandelėmis, per vidurį pirštu įspausti ir sudėti į skardą. 20 - 30 min pastatyti šiltai, kad pakiltų. Kepti 10 - 15 min 230 - 240 temp.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
250 ml pieno, šilto
500 g miltų
70 g sviesto
4 v. š. cukraus
2 a. š. sausų mielių
1 a. š. vanilinio cukraus
Žiupsnelio druskos
Įdarui:
200 g rudoojo cukraus
2 v. š. sviesto, minkšto
 


Gaminimas:
Į šiltą pieną suberiame mieles, cukrų, išmaišome ir paliekame 5 - 10 minučių. Suberiame persijotus miltus, įberiame žiupsnelį druskos ir užminkome tešlą. Baigiant minkyti, supilame ištirpintą sviestas. Tešlą uždengiame ir paliekame 1 val.  šiltai, kad pakiltų.
 
Tešlą iškočiojame į 5 - 7 mm lakštus. Sutepame sviestu, barstome cukrumi sumaišytu su cinamonu. Vyniojame į vyniotinį ir supjaustome 3 - 4 cm griežinėliais.
 
Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir leidžiame dar šiek tiek pakilti. Pašauname į kaitintą orkaitę ir kepama 180 °C l temperatūroje apie 15 - 20 minučių, kol gražiai pagelsta.

 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
250 ml pieno
100 cukraus
10 g sausų mielių
100 g margarino
500 g miltų
2 kiaušinių
Druskos
Cinamono, apibarstymui
Cukraus, apibarstymui
 


Gaminimas:
Pieną pašildykite mikrobangėje ir jame ištirpdykite mieles. Supilkyte cukrų. Sudėkyte gabalėliais sukapotą margariną kepiniams, miltus, truputis druskos ir minkome tešlą.
Tešlai iškilus, ją iškočiojame. Lengvai patepame plaktu kiaušiniu, gausiai pabarstome cinamonu bei cukrumi. Suformuojame bandeles. Kepame 200 °C temp. orkaitėje apie 15 min. 
Skanaus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai