Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
3 bananai
3 kiaušiniai
1,5 stiklinės miltų
1/3 stiklinės manų košės
1 šaukštelis kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
1/3 stiklinės aliejaus
20 g sviesto
1 stiklinė cukraus

Gaminimas:
Nuluptus bananus smulkiai supjaustyti.
Suberti cukrų, įmušti kiaušinius ir maišytuvu gerai išplakti.
Sudėti miltus, kepimo miltelius ir manų košę, dar vieną minutę plakti. Įpilti aliejų ir maišyti, kol tešloje nebeliks aliejaus burbuliukų.
Kepti 180°C temperatūroje, išteptoje riebalais ir pabarstytoje džiūvėsėliais kepimo skardoje.
Tešlą galima kepti didelėje tortinėje, kitą dieną perpjauti pusiau, sutepti džemu (juodųjų serbentų ar kt.).
Viršų galima aplieti šokoladiniu glajumi - 3/4 šokolado plytelės ištirpdyti ir sumaišyti su šaukštu grietinėlės.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
125 g sviesto, plius papildomai tepimui
150 g rudojo cukraus
2 kiaušiniai
3 labai sunokę bananai
250 g miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
0,5 arbatinio šaukštelio malto muskato
Patiekimui:
2 valgomi šaukštai žemės riešutų svieto
2 valgomi šaukštai plaktos grietinėlės


Gaminimas:
Įkaitinti orkaitę iki 180 C laipsnių.
Skardą, kurioje telpa 1 kg masės, ištiesti kepimo popieriumi ir aptepti sviestu.
Maišyti sviestą ir cukrų kartu, iki kol masė taps puri ir šviesios spalvos.
Mušti po vieną kiaušinį, kiekvieną kartą gerai išplakant.
Įdėti sutrintus bananus ir vėl išmaišyti.
Sumaišyti kartu visus sausus išsijotus ingredientus kartu su druska. Švelniai juos įmaišyti į bananų masę (labai svarbu sausus ingredientus įmaišyti švelniai, kol susimaišo iki vienalytės masės).
Gautą masę supilti į paruoštą skardą, dėti į orkaitę ir kepti apie 50-60 minučių arba patikrinti su pagaliuku, prie jo netri prilipti tešla.
Pyragui iškepus, jį išimti iš skardos ir palikti atvėsti (negalima pjaustyti ankščiau kaip po 30 minučių, nes pyragas trupės).
Pyragą supjaustyti griežinėliais ir patiekti su žemės riešutų sviestu bei plakta grietinėle.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
3 didelių bananų
4 kiaušinių
100 g cukraus
100 g miltų
100 g margarino VILNIUS kepiniams
40 g krakmolo
2 šaukštai cukraus pudros


Gaminimas:
Kiaušinius išsukame su cukrumi ir margarinu.
Beriame miltus ir krakmolą, gerai išmaišome.
Į paruoštą kepimo formą ant dugno dedame supjaustytus bananus (griežinėliais, kubeliais ar kaip tik norisi) ir užpilame tešla.
Kepame 175 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
Iškepusį pyragą pabarstome cukraus pudra.
Skanaus
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
150 g kvietinių miltų
100 g sviesto
1 šaukštas cukraus
2 kiaušiniai
3 bananai
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus


Gaminimas:
Sutriname bananus.
Kiaušinius išplakame su cukrumi: paprastu ir vaniliniu. Įmaišome ištirpintą sviestą, bananus.
Galiausiai įmaišome miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Supilame tešlą į kepimo formą ir pašauname į 180 laipsnių orkaitę 50 minučių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai