Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Biskvitui:
6 kiaušinių
3/4 stiklinės cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
1/4 a.š. druskos
1 ir 1/4 stiklinės miltų
1/4 stiklinės tirpinto sviesto

Kremui:
400 g baltojo šokolado
450 g plakamosios grietinėlės
9 g želatinos
apie 500 g braškių

Matavimui naudojau stiklinę - 200 ml.


Gaminimas:
Biskvito kepimas. Įstatyti dubenį į vandens garų vonelę ir jame plakti kiaušinius su cukrumi apie 10 min., kol gausime tirštą šviesiai geltoną masę. Persijojame miltus, sumaišome juos su druska ir vanilinu. Beriame į kiaušinių masę ir labai atsargiai išmaišome, kad masė nesukristų. Į ištirpintą ir atvėsintą sviestą įmaišome kelis šaukštus tešlos, gerai išmaišome ir pilame viską į tešlą, vėl atsargiai išmaišome. Jei sviestą iš karto piltume į tešlą - ji sukristų nuo sviesto sunkumo. O kai pilame jį jau išmaišytą su trupučiu tešlos - ji lieka puri.

Šiam tortui reikėtų turėti 2 dydžių kepimo formas nuimamais kraštais - 23 ir 25 cm., nes biskvitai turi būti mažesni, nei pats torto dydis. Aš turiu tik 26 cm. formą, tad biskvitus kepiau joje, o paskui tiesiog apipjausciau kraštus apie 1 cm. :)

Tad 26 cm. kepimo formą nuimamais kraštais išklojame kepimo popieriumi (dugną). Pilame tešlą ir kepame 165 C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. (patikriname mediniu pagaliuku, ar biskvitas iškepęs). Biskvitą perpjauname į 2 lakštus ir apipjauname kraštus maždaug 1 cm., nupjauname nuo viršaus susidariusią plutelę.

Kremo (muso) gaminimas. Želatiną užpilti 30 ml. šalto vandens ir pastatyti brinkti. Šokoladą ištirpinti ant vandens garų vonelės. Pakaitinti iki karštumo 100 ml. grietinėlės, supilti į ją išbrinkusią želatiną ir maišyti, kol ištirps (jei lieka grūdelių - perkoškite per sietelį). Supilti karštą grietinėlę su želatina į šokoladą. Atvėsinti iki kambario temperatūros. Likusią grietinėlę išplakti iki standumo ir per 3 kartus atsargiai ją įmaišyti į šokolado masę.

Torto surinkimas. Formą nuimamais kraštais (tą pačią, 26 cm.) išklojame maistine plėvele (ir dugną ir sieneles, nes skystas musas gali per apačią išbėgti). Dedame vieną biskvitą ant dugno. Kaip jau minėjau, tarp biskvito ir sienelės turi būti apie 1 cm. tarpas.

Braškes gerai nusausinti, kad neuždažytų kremo, ir perpjauti pusiau. Perpjautąją puse į sienelę jas sustatyti į tarpą tarp sienelės ir biskvito. Gerai prispausti prie sienelės, kad nebūtų tarpo. Likusias braškes supjaustyti plonomis riekelėmis. Pusę jų išdėliojame ant pirmojo biskvito lakšto. Tuomet užpilame pusę kremo. Dedame ant viršaus antrą lakštą, ant jo likusias braškes, ir ant viršaus pilame likusį kremą.

Tortą stingdyti šaldytuve ne mažiau 6 valandų. Skanaus!

P.S. Dieviško skonio tortas... Dėjau tik 300 gr. šokolado, norėjau nelabai saldaus, bet galima drąsiai dėti visus 400 gr., nes braškės suteikia tortui gaivumo.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai