Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Reikės:
Kopūsto gūžės
500 g maltos mėsos(jautienos – kielienos faršo)
Svogūno ( 100 g)
2 šaukštų sviesto
Pusės stiklinės ryžių
Pipirų
Druskos
Kiaušinio
Pomidorų padažui:
1 – 2 tirpaus sultinio kubeliai
3 šaukštai pomidorų tyrės
2 šaukštai sviesto
Pipirų
Druskos
Svogūnų padažui:
1,5 stiklinės mėsos sultinio
4 svogūnai
Šaukštas miltų
Šaukštas sviesto
2 šaukštai tirštos 30 % riebumo grietinės
0,5 šaukštelio baltųjų pipirų
Žiupsnelis muskato riešuto
Cukraus
Druskos


Gaminimas:
Paruošiamas įdaras: išverdami birūs ryžiai, nulupamas svogūnas, sukapojamas ir pakepinamas svieste.
Į mėsą sudedamas apkeptas svogūnas, kiaušinis, pasūdoma, įdedama pipirų ir gerai išmaišoma.
Ant išvirto atskirto kopūsto lapų dedamas įdaras ir vyniojama kaip parodyta foto. Nupjaustami pakietėjimai peiliu.
Balandėlius dėti į kopūstų lapais, tarkuotomis morkomis, prieskoniais pabarstytą puodą, užpilti pomidorų arba svogūnų padažu ir virti uždengus 40 – 60 min, troškinti ant mažos ugnies. Padažą galima paskaninti grietine.
Padažai:
Pomodorų padažui sultinio kubelius užpilti 3 stiklinėmis karšto vandens, sudėti pomidorų tyrę ir sviestą. Pasūdyti, įberti žiupsnelį pipirų ir cukraus.
Svogūnų padažui svogūnus nulupti, sukapoti, užpilti sultiniu, išvirti ir viską pertrinti per sietelį. Miltus pakepinti svieste, atskiesti šaltu sultiniu, sudėti prieskonius ir išmaišyti. Padažą užvirinti, nukelti nuo ugnies, supilti grietinę ir gerai išplakti.
Štai dar keli balandėlių įdarai:
Daržovių įdaras: 5 morkos, 3 svogūnai, kiaušinis, pusė stiklinės ryžių, šaukštas sviesto, šaukštas miltų, druska, sultinys.
Daržoves nuvalyti, susmulkinti, pakepinti sviestu, apibarstyti miltais, druska, įpilti sultinio ir patroškinti. Į atvėsusias daržoves sudėti pusiau išvirusius ryžius, įmušti kiaušinį ir viską gerai išmaišyti.
Varškės įdaras: 500 g varškės, pusė stiklinės ryžių, šaukštas sviesto, pusė stiklinės grietinės, kiaušinis, druska, cukrus.
Išverdama biri ryžių košė, sudedama ištrinta varškė, įmušamas kiaušinis, supilama grietinė, įberiama žiupsnis cukraus, pasūdoma ir viskas gerai išmaišoma.
Tad darykite taip kaip labiausiai mėgstate ! Mums labiausiai patinka su mėsyte bei su padažais. Skanaus !
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai