Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kopūstas,
1 šaukštas taukų (kiaulių),
0.5 stiklinės kvietinių miltų,
0.5 stiklinės grietinės,
Druskos truputį,
Juodųjų pipirų truputį,
Lauro lapelių truputį,
Sultinio truputį,
0.5 stiklinės pomidorų padažo

Gaminimas:
Mėsos įdarui reikia: 500 g jautienos, pusė stiklinės ryžių, svogūnas, šaukštas taukų, truputis druskos, pipirų.

Gūžė (išpjovus kotą) apverdama pasūdytame vandenyje, kol lapai suminkštėja. Išgriebtas kopūstas išardomas atskirais lapais; jų storesnės dalys išpjaustomos. Ant kiekvieno lapo dedama paruošto įdaro ir, užlenkus galus, suvyniojama ritinėliu. Taip paruošti balandėliai apibarstomi miltais, apkepinami taukuose, sudedami į puodą, užpilama taukų, karšto sultinio ar vandens, pomidorų padažo ir 30—40 min. troškinami. Baigiant troškinti, įpilama grietinės, pomidorų padažo.

Balandėlius galima gaminti ir su kitokiais įdarais:

Daržovių įdarui: 5 morkos, 3 svogūnai, kiaušinis, pusė stiklinės ryžių, šaukštas sviesto, šaukštas miltų, truputis druskos, sultinio.
Daržovės susmulkinamos, pakepinamos svieste, apibarstomos miltais, druska, įpilama sultinio ir patroškinama. Į atvėsusias daržoves pridedama pusiau apvirtų ryžių, kiaušinių ir viskas išmaišoma.

Kruopų įdarui: stiklinė miežinių kruopų, 5 džiovinti baravykai, 70 g lašiniukų, svogūnas, 50 g rūkyto kumpio, truputį druskos.
Išverdama biri kruopų košė, pasūdoma, sudedami paspirginti lašiniukai ir kumpis su susmulkintais virtais grybais bei pakepintais svogūnais. Viskas sumaišoma.

Varškės įdarui: 500 g varškės, pusė stiklinės ryžių, šaukštas sviesto, pusė stiklinės grietinės, kiaušinis, truputį druskos, cukraus.
Išverdama biri ryžių košė, sudedama ištrinta varškė kiaušinis, druskos, grietinės, cukraus. Viskas sumaišoma.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kopūsto galva
300 g. kiaulienos faršo
300 g. veršienos faršo
125 g. ryžių
5 morkos
prieskoniai mėsai
druska


Gaminimas:
Apvirti kopūstą ir gražiai nuimti lapus. išvirti ryžius, ataušinti. Sumaišyti kiaulienos ir jautienos mėsą, ryžius ir prieskonius. Iš šios masės padaryti rutuliukus, dėti į kopūsto lapą ir gražiai užlankstykit. Dėkit į puodą vieną prie kito, berkit griežinėliais supjaustytas morkas ir pilkit vandenį. Pasūdykit druska. Virkit apie 30 min. Tiekti su grietine ir bulvių koše. Skanaus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai